Topić stupio na dužnost: "Moramo da povratimo veru u sebe"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.05.2018.
14:56
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Novi trener Crvene zvezde mt:s Milenko Topić kazao je da ekipa ima malo vremena i dosta posla pred sobom. Prvi zadatak je da se vrati vera u tim.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Dan nakon što su Dušan Alimpijević i Crvena zvezda mt:s dogovorili sporazumni raskid ugovora novi trener Milenko Tepić govorio je o obavezama koje slede.

Crvena zvezda mt:s u okviru 8. kola Super lige Srbije dočekuje čačanski Borac od kojeg je nedavno izgubila na gostujućem terenu.

"Ekipa Borca je dobar tim, koji zna da igra košarku i koji zaslužuje svaki respekt. I to nisu pokazali samo u našoj utakmici u Čačku, već i kroz ostale mečeve ove sezone u ABA 2 ligi i domaćem šampionatu", rekao je Topić.

Crveno-beli posle sedam odigranih utakmica u domaćem prvenstvu imaju skor 5-2 što Borac stavlja u bolju poziciju pred drugi međusobni susret.

"Mi sa druge strane, moramo prvo da povratimo veru u sebe kao tim, koji želi da odigra dobru, borbenu utakmicu. Takođe, očekujem i podršku naših navijača, da nas podrže , jer smo u završnoj fazi naporne sezone", dodao je Topić.

Novi trener nema mnogo vremena za pripremu ekipe ali olakšavajuću okolnost predstavlja činjenica da je od početka sezone uz tim kao asistent Dušana Alimpijevića.

"Žao mi je što pod ovakvim okolnostima dolazim na mesto prvog trenera. Imali smo ideju kada smo Dušan i ja predstavljeni kao trenerski tandem na početku sezone, da ćemo ovo odraditi zajedno do kraja. Što se tiče moje igračke karijere – sve to sada pada u vodu i nije važno, važno je ono što sledi. Mi moramo da popravimo naš odnos prema igri, da podignemo odgovornost, da svi shvate 'težinu dresa' koji nose i za koji klub igraju  - Crvenu zvezdu", dodao je Topić.

Ekipu do kraja grupne faze Super lige čekaju još tri utakmice.

"Moramo da se okrenemo jedni drugima, jer samo zajedno možemo da krenemo napred kao tim. Nemamo puno vremena, a puno utakmica je pred nama. Treba osvežiti ekipu i uraditi dobru pripremu, koja je važna u ovom delu sezone. Bez velikih reči, na nama je da radimo i očekujem da idemo napred", rekao je Milenko Topić.

Utakmica Crvena zvezda mt:s – Borac Čačak igra se u sredu od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" a cene za ovaj meč su: tribine 200 dinara, parter 400 dinara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 08.05.2018
18:20

Nikad mi nece biti jasno kako to smenjujes trenera, a na njegovo mesto postavljas njegovog asistenta, pa valjda ceo strucni stab treba da odgovara za neuspehe, na celu naravno sa Alimpijevicem.

avatar
Tuesday, 08.05.2018
15:06

Struko, odakle vam ideja da ne uzmete Odža iz FMP-a zajedno sa Čovićem i Radanovim, kada ste već to mogli a da Lesora posaljete u FMP na primer?