Topić: "Posle košmara finala ABA, derbi pokazuje bolje dane"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 28.05.2018.
20:47
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kaže da način na koji je izvojevana pobeda u polufinalu plej-ofa pokazuje da je tim na pravom putu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Milenko Topić bio je zadovoljan posle ubedljive pobede nad Partizanom, ali je naglasio da tim i u revanšu mora da ima isti pristup kao i danas. Raduje ga pristup igri njegovog tima i očigledan napredak.

"Jako važna i bitna pobeda za nas kada se igra na dve dobijene a imate prednost domaćeg terena. Raduje i način na koji smo došli do ove pobede, a to je timska igra i podređenost kolektivu svih. Tome smo težili posle finala ABA, koje nam se još mota po glavi, da dođemo do ovakve igre koju smo imali u prethodnim utakmicama.

Zaslužena pobeda, možda je na kraju i razlika prevelika, ali mislim da su to momci zaslužili večeras. U prvom poluvremenu smo imali problema sa agresivnom odbranom, a posle toga smo to regulisali
", rekao je Topić.

Partizan se manje-više držao tri četvrtine, a onda je Zvezda napravila veliku razliku i slavila sa 87:62.

"Ovo je samo 1:0, prvo poluvreme. Igramo ponovo za dva dana, treba da se odmorimo i da budemo svesni da će druga utakmica biti još teža, da ćemo sigurno dobiti reakciju Partizana, koji igra pred svojim navijačima. Moramo ovako igrati u sredu, ako ne i jače", rekao je Topić.

Očigledan je napredak tima, nema tih oscilacija u igri kao pre.

"Psihički smo pali i potonuli posle poraza u finalu ABA, kod svih je nastao košmar. Posle toga je došao KLS, neatraktivni protivnici i tu se stvorio taj neki loš pristup. Svi su mislili 'lako ćemo' i ako igramo sa 50 odsto snage. Drago mi je da smo kroz neke priče uspeli da im pokažemo šta za nas znači KLS liga i igrati protiv Partizana.

Bili smo poznati po oscilacijama u igri, tako da ova utakmica pokazuje neke bolje dane, neki smer u kome treba da se krećemo. Treba te oscilacije svesti na minumum jer nema popravnog. Pričali smo o nekim solističkim partijama, govorili smo da treba da ih svedemo na minimum
", rekao je Topić.

Kako se vi osećate posle prve pobede u derbiju kao trener?

"Ne razmišljam o tome, važan je samo timski uspeh. Ja nisam svestan toga, sve zasluge pripadaju igračima. Znači mi samo pobeda u seriji i to što smo pobedili u plej-ofu", rekao je Topić.

Džejms Feldin ima slična razmišljanja.

"Bio je ovo sjajan početak. Dugo smo čekali ovu utakmicu, ali moramo da shvatimo da je ovo samo jedna utakmica. Sada igramo kod njihove kuće, pred njihovim navijačima. Moramo da izađemo sa istom energijom i ako tako bude, onda očekujem da rezultat bude isti. Trener je napravio dobar plan i svi su bili koncentrisani da obave svoje zadatke. A kada Tejlor igra kako je igrao prvo poluvreme, zaista nas je teško dobiti", rekao je Feldin.

I on je kazao da se ekipa trgla.

"Posle ABA lige bilo je jako teško u prvih nekoliko utakmica, a onda smo shvatili da nam je ovo poslednja šansa da osvojimo trofej. Dobro znamo koliko našim navijačima znači domaći trofej", rekao je američki internacionalac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Tuesday, 29.05.2018
13:38

Hahahha, sreca sto sem zvezde nema ozbiljne ekipe u ovoj ligi inace bi bio kosmar opet. Partizan je toliko jadan, da im je ovo uspeh.