Topić: "Neverovatna pobeda, imali smo posebni motiv da konačno prekinemo dominaciju Olimpijakosa"

Autor: Pavle Knežević
petak 26.01.2018.
21:57
Izvor: Sportske.net

Drugi trener Crvene zvezde bio je presrećan posle pobede nad Olimpijakosom i načina na koji je ona izborena. Omić pravo pojačanje.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Drugi trener Crvene zvezde Milenko Topić rekao je da je cela ekipa verovala u pobedu protiv Olimpijakosa, čak i kada je protivnik uspeo da preokrene. Svi su imali dodatni motiv.

"Bila je ovo neverovatna utakmica, neverovatna pobeda za nas. Igrali smo bez Antića i Feldina, koji su nosioci naše igre. Bili smo zaista motivisani da prekinemo dominaciju Olimpijakosa. Ni oni nisu u dobrom momentu, ali to je njihov problem. Bili smo rešeni da iskoristimo energiju sa tribina, da damo sve od sebe, da se svaki igrač pojedinačno uklopi u sistem. Čestitam igračima na fer i korektnoj igri", rekao je Topić.

Prvi trener ekipe Dušan Alimpijević je isključen zbog dve tehničke greške, tako da je ekipu vodio Topić do kraja meča. Zvezda je igrala sjajno u prvom poluvremenu i vodila je devet razlike na poluvremenu, ali je Olimpijakos preokrenuo u trećoj četvrtini i poveo sedam razlike.

"Rekao sam im polako, smirite se, mi ovo ne možemo izgubiti, mi ovo nećemo izgubiti. Verovali smo i mi na klupi i igrači na terenu. Nažalost, Dule nije ostao sa nama. Mislim da je prestrogo dobio dve tehničke greške. Mislim da bi bilo lakše da je ostao sa nama", rekao je Topić.

On je pohvalio i učinak Enisa, ali i igru novog pojačanja Alena Omića.

"Omić nam mnogo znači, pogotovo bez Pera Antića. Ispostavilo se da neka pojačanja zbog mladosti još ne igraju kako smo očekivali. Alen je odigrao kako treba i bez mnogo treninga. Biće mnogo bolji i učinkovitiji sa treningom. Došao je u pravi čas i da pokrpi i da zakrpi. Dobar je dečko, uklopio se lako, on je odavde, sa Balkana", rekao je Topić.

Prvi put ste vodili samostalno utakmicu, bilo je malo bučnije na klupi nego inače.

"To je posao drugog trenera, da mora biti spreman, jer se ovakve stvari dešavaju. Ovo je košarka, to je reakcija, to se dešava. I trener Alimpijević je emotivno reagovao. Bilo je na klupi malo više buke nego obično, kad je tu trener", rekao je Topić uz osmeh.

Zvezda sada ima osam pobeda, jednu manje od Baskonije i dve manje od Makabija na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Koliko razmišljate o plej-ofu, pogotovo sada kada vam slede četiri utakmice za koje se obično kaže da su "lakše" (Baskonija, Milano, Bamberg, Unikaha).

"Nema lakih utakmica za nas, sve su izuzetno teške. Kada se pogledaju sastavi drugih ekipa, kada se pogleda logistika, nema lakih mečeva. Drago mi je, ne bežimo od ciljeva, ali zaista je prvi cilj je ABA liga, da proba da se napadne prvo mesto. Prvi i osnovni cilj je ABA liga i da kroz nju izborimo Evroligu sledeće godine, a ako se ukaže šansa za Top 8...Da li je realno ili nije, prosudite sami. Za nas nema lagane utakmice i mi se ne pripremamo na taj način. Svaka utakmica je važna...pa dokle stignemo", rekao je Topić.

Trener Olimpijakosa Janis Sferopulos rekao je da je Zvezda zasluženo slavila.

"Igrali su mnogo bolje u većem delu utakmice, naročito u poslednjj četvrtini. Na poluvremenu sam igračima rekao da moraju da budu čvršći u odbrani i to smo uradili. Nismo počeli dobro u odbrani u početku, ali smo posle uspeli. Na početku četvrte četvrtine imali smo dve-tri izgubljene lopte ispod koša, iz čega je Zvezda razvila kontre i postizala poene. Posle toga smo izgubili koncentraciju, dozvoljavali smo lake poene, grešili smo, a Enis je pogađao trojke, tako da je bilo sve teže i na kraju nemoguće stići protivnika", rekao je Sferopulos.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Saturday, 27.01.2018
10:00

Ovog Topica sam video nedavno na klupi i zacudio se. Bio je ljubimac navijaca kad je dosao, ali nije se dugo zadrzao, otisao u Buducnost, pa inostranstvo pa Hemofarm .... Iskreno, mogao je i morao da uradi vise sa Zvezdom ... a i uvek je delovao nekako smuseno i povuceno, ne bih rekao da ima kvalitet da se bavi trenerskim poslom ...