Topić: "Jedva čekamo derbi, moramo da budemo mirni i hladne glave"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 27.05.2018.
11:34
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde ima mnogo iskustva sa derbijima i zna šta je pravi savet za njegove igrače.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Trener Crvene Milenko Topić jedva čeka da počne "večiti" derbi u polufinalu plej-ofa, a od svojih igrača će tražiti da budu opušteni i relaksirani, ali da izgaraju na terenu. Najveći problem tima je psihička istrošenost.

"Stigli smo i do same završnice, čeka nas plej-of i to protiv Partizana. Ima par meseci od derbija u kupu. Taj trofej smo izgubili i zato smo sada silno motivisani i imamo veliku želju da osvojimo trofej u KLS. Oba tima su promenila sastave od tada. Oni su imali mesec dana da se odmore, saberu i dođu do željene forme.

Mi smo ostali u ritmu u kome smo bili cele sezone i tu smo u lošijoj situaciji, jer smo istrošeniji. Probaćemo da uradimo sve da dobro odigramo i da seriju otvorimo pobedom, koja bi bila značajna u konačnom ishodu. Svi su zdravi, maksimalno spremni i motivisani i samo da uđemo jako i hladne glave. Jedva čekamo da počne
", rekao je Topić.

Zvezdi će sutrašnja utakmica biti 75. u sezoni, koliko je teško zadržati svežinu?

"Pričali smo da je istrošenost veliki problem, prvenstveno psihički zamor. Trudili smo se da odmorimo igrače, kroz trening i rehabilitaciju. Odigrali smo četvrtfinale, bilo je jako dobrih momenata. Opet, Vršac je takva ekipa da motivisanost nije mogla da dođe do izražaja, ali smo uspeli da podelimo minutažu, uspeli i kroz treninge koji su bili kraći i intenzivniji, da bismo bili pod tenzijom za polufinale i finale. Ostaje nam maksimum osam, minimum pet utakmica. Trudićemo se da raspodelimo da to što imamo najbolje iskoristimo do kraja", rekao je Topić.

Bili ste učesnik derbija kao igrač, znate šta on donosi. Šta ste savetovali igračima?

"Neki savet koji sam hteo da im prenesem čitavo vreme je zaista treba da uživaju, da znaju protiv koga igraju, da lična odgovornost dođe do izražaja. Da uđu hladne glave, da ne gledaju u semafor. Ko bude igrao da se izgara 40 minuta. Ako se bude tako igralo, siguran sam da će rezultat biti pozitivan. Opušteno, bez tenzija, da se koncentrišemo na zadatke koje smo stavili ispred sebe, da timski rad dođe do izražaja. Usled timskog duha i rada doći će do individualnih priznanja", rekao je Milenko Topić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke