Topić gospodski: "Partizanu je smanjena rotacija, naša klupa je pobedila"

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 30. maj 2018.

  • 23:04

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Milenko Topić je bio iskren posle duela sa Partizanom.

Topić gospodski:
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Milenko Topić je bio zadovoljan nakon drugog duela, njegov tim je večeras uspeo da preokrene rezultat, a njegovo mišljenje jeste da je to bilo zbog smanjene rotacije ekipe Partizana.

"Ja bih isto čestitao ekipi na plasmanu u finale, ali i Partizanu koji nam je pružio jak otpor, iako su u situaciji kakvoj jesu. Igrali su muški, snažno, kako oni znaju, naterali su nas na maksimum, kao i u prošloj utakmici. Mi smo večeras bili za nijansu slabiji u odnosu na prvi meč. Nismo bili toliko agresivni, na to je uticao i Partizan. Imali smo i problema sa faulovima, Lazić brzo napravio dva faula, morali smo da kompenzujemo i igramo na drugi način. Partizan sa ovim rosterom i problemima nije izdržao tempo do kraja i na kraju je naša duža klupa došla do izražaja. Mi isto imamo problema sa rovitim i povređenim igračima. Četvorica igraju povređeni, trojica imaju dugo povrede hronične, Tejlor juče nije hodao. Stefan Janković je jedan od tih sa tim problema, čuvali smo ga srećom zablistao. Ono što nam je bilo važno, Gosa nismo. Tranzicija njegova, Partizana, to nismo uspeli večeras da ostvarimo, ali mislim da smo u obe pokazali kvalitet u skoku i uspeli da ih nadskačemo", rekao je Milenko Topić nakon utakmice.  

Crvena zvezda je bila dobra kada je to bilo najpotrebnije, a Stefan Janković je bio taj koji je preuzeo odgovornost u ključnim momentima, postigao je 13 od svojih 16 poena u poslednjih deonici.

Hvala na čestitkama. Mi cele godine se borimo sa njegovim temperamentom i odlukama i selekcijama. Zaista se trudimo da mu predočimo neke stvari. Došao je iz Kanade, Amerike, druga kultura, nije se privikao na ove uslove. Slažem se da je bio iks faktor uz Ročestija i sve ostale koji su dali svoj maksimum, koji se nisu predavali na devet razlike. To je bio ključ. Dogovor je bio da igramo bez nervoze, ali smo bez potrebe ušli u nervozu i jurnjavu. Bilo je haotično i na terenu i na klupi. Samo se pobeda pamti, jako smo srećni što smo prošli", rekao je Topić.

Crvena zvezda je večeras za nijansu drugačije igrala nego u prvoj utakmici.

Nismo mi mnogo menjali, nismo imali vremena za to. Ubacili smo novih stvari, da budemo raznovrsniji, da više igrača uključimo i da igramo gore i dole, da lopta brže ide. Imali smo problema sa plejmejkerima i na lou postu, to smo pokušali da generišemo, da bi svi igrali. Tako se stvara bolja hemija i bolja odbrana. Ako ti meni ne dodaš u napadu, neću da ti pomognem u odbrani – to smo hteli da promenimo. Malo je bilo vremena, ali to je sve malo", istakao je on.

Odmora nema, odmah sledi priprema za finale protiv FMP-a ili Borca, a na pitanje da li ima želju, odgovorio je da nema.

"Nemamo želju, sutra je ta druga utakmica. FMP ima prednost domaćeg terena, protiv Borca igramo u Pioniru imamo utakmicu više. Nezgodni su protivnici i jedni i drugi. Moramo biti na nivou bilo ko da dođe
", završio je Topić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari