Top 16 - "Večiti" ne mogu zajedno, ovo su im potencijalni rivali

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.12.2018.
09:15
Izvor: Sportske.net

Istina, Partizan tek treba da obezbedi plasman u Top 16 Evrokupa, ali je jasno da u toj fazi takmičenja nećemo gledati međusobne duele beogradskih "večitih".

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i najtrofejniji srpski klub odigraće večeras svoje poslednje mečeve u preliminarnoj fazi Evrokupa.

Crvena zvezda mt:s u okviru 10. kola gostuje Galatasaraju, a utakmica nema veći rezultatski značaj pošto je srpski šampion overio plasman u Top 16, dok je turski predstavnik završio takmičenje.

Crveno-belima ostaje da vide da li će u sledeću fazu kao treći ili četvrti iz Grupe A, a to je nešto što pravi veliku razliku po pitanju rivala u narednoj rundi.

Nakon jučerašnjeg trijumfa Andore nad Monakom postalo je jasno da Zvezda ne može da bude druga, a samim tim ni da završi u grupi sa Partizanom.

Zvezdu treće mesto u Grupi A, što je najrealnija opcija, vodi u Grupu G u kojoj se već nalaze Valensija i Unikaha. U toj grupi završiće i četvrtoplasirani iz Grupe B (Tofaš ili Limož).

Druga, manje realna opcija, jeste da Crvena zvezda mt:s završi kao četvrta u Grupi A. U tom slučaju crveno-beli bi igrali u Grupi F sa prvim iz Grupe B (Lokomotiva ili Alba), Asvelom i Fraport Skajlajnersima iz Frankfurta.

Utakmica Galatasaraj - Crvena zvezda mt:s počinje u 18 časova.

Novica Velickovic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Partizan nešto kasnije večeras u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje ekipu Turk Telekoma. Biće to okršaj direktnih konkurenata za plasman u Top 16 fazu, a nakon ishoda jučerašnjih mečeva u Sankt Peterburgu i Trentu jasno je i šta je crno-belima potrebno da bi prošli dalje.

Ekipu Andree Trinkijerija pobeda od dva ili tri poena razlike vodi u Top 16 sa četvrtog mesta na tabeli, dok bi u slučaju trijumfa od četiri i više poena razlike zauzeli treće mesto.

Crno-belima "ne igraju" pobeda sa jednim poenom razlike, odlazak u produžetke i bilo kakav poraz.

Ukoliko budu zauzeli treće mesto na tabeli završiće u Grupi E sa Monakom, Ritasom i drugim iz Grupe B (Alba ili Lokomotiva). Četvrto mesto na tabeli Grupe A vodi crno-bele u Grupu H sa Uniksom, Andorom i Cedevitom.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 20 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Znajsha
Wednesday, 19.12.2018
19:24

Partizan gubi od TT 99%

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 19.12.2018
14:59

Sto je najsmesnije i jednima i drugima vise odgovara da budu cetvrti. Partizanu grupa Uniks, Andora, Cedevita je premija i daleko slabije od grupe Monako, Alba/Kuban, i Ritas,
Isto tako i Zvezdi grupa de se nalaze Alba/Kuban, Asvel i Frankfurt slabija neko de su Spanci (Unikaha, Valensija) koji su "doktorila" ucesce u EK i Limoz (99% ce oni biti, jer danas samo trebaju na svom terenu da dobiju Poljake).

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 19.12.2018
12:45

Bolje cetvrti biti za zvezdu

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Wednesday, 19.12.2018
12:30

Pomozi Boze pomozi sveti Nikola! Idemooooooooooooooooooooooo dalje!

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Wednesday, 19.12.2018
12:28

Nadam se da Partizan na radost Srbije pobedjuje veceras pa da se uzme arena! A ovi prigradski momci da igraju kao domacini top 16 kuci!

avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 19.12.2018
11:12

Zvezdi izgleda bolje da bude cetvrta a Partizanu treci, tako upadaju u lakse grupe

avatar
Diskretni heroj
Wednesday, 19.12.2018
10:58

Ajmo večeras GROBARI da održimo jedan dobar čas ljubavi i budemo vetar u ledja našim igračima i da još jednom pomerimo granice!

avatar
Wednesday, 19.12.2018
10:28

Па мени се она мање реална опција да Звезда буде четврта а не трећа некако више свиђа.

avatar
Old_school
Wednesday, 19.12.2018
10:19

Zvezdi bi bilo duplo lakse da bude cetvrta. Ovako, dve spanske ekipe mnogo je teze.