Top 10 liga u Evropi - Šta mislite, na kom je mestu ABA liga?

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.09.2019.
19:33
Izvor: Sportske.net, eurohoops.net

I to ''nikad jača'' ABA liga...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Utakmicama Superkupa krajem ove nedelje počinje nova sezona u ABA ligi, od koje očekujemo kvalitetniju i zanimljiviju košarku tokom naredne sezone, pre svega bez onih skandaloznih scena koje su pratile finalnu seriju plej-ofa između Budućnosti i Crvene zvezde.

Najbolje ekipe iz regiona su se značajno pojačale ovog leta, pre svih Crvena zvezda i Partizan, ali i Mornar, Budućnost, dok su Cedevita i Olimpija ''udružile snage'' i ujedinile se u novoformirani klub koji će kao domaćin igrati u Ljubljani.

Bez obzira na evidentne probleme, ima onih koji smatraju da je ABA liga jedno od najjačih evropskih klupskih takmičenja, ali specijalizovani košarkaški portal ''Eurohoops'' ju je rangirao tek na 8. poziciju od 10 najboljih liga u Evropi.

''Finale plej-ofa prošle sezone otvorilo je Pandorinu kutiju, pred ABA ligom je mnogo problema koje treba da reši.

Sa druge strane, Crvena zvezda i Partizan su u usponu, novoformirana Cedevita Olimpija je snaga u nastajanju. Nivo košarke u ABA ligi ostao je mnogo iznad uslova van terena.

A ako dodamo zdravu 'dozu' prespektivnih igrača za NBA, čeka vas liga koja će ući u drugi nivo kada se opšti finansijski uslovi konačno poboljšaju'', stoji u obrazloženju osmog mesta ABA lige.

Prema njihovoj oceni, ta tabela izgleda ovako:

1. ACB liga (Španija)
2. VTB liga

3. BSL (Turska)
4. ProA (Francuska)
5. Serija A (Italija)
6. BBL (Nemačka)
7. HEBA BL (Grčka)

8. ABA liga
9. WL (Izrael)
10. LKL (Litvanija)

Dve prvoplasirane su svrstane u ''prvi nivo'', od 3. do 7. mesta je drugi nivo, a ABA liga predvodi treći nivo, po oceni ''Eurohoops-a''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nerealno realan
Tuesday, 24.09.2019
22:18

Citam komentare i ne verujem. Mnogo smo nerealan narod. Pricate koga ima Nemacka, Italija, Francuska.. Pa koga ima ABA liga? Ko su danas Zvezda, Partizan, Cibona, Cedevita, Buducnost itd u Evropi? Gde su rezultati? Da je ABA liga jaka, u svakom pogledu, ne samo ostrascenom i navijackom, vec po kvalitetu, infrastrukturi i finansijama, ne bismo imali samo jednog predstavnika u EL. A inace, ABA liga je liga od 5-6 drzava, ne znam tacno sada, a u zadnjih par godina samo Zvezda ima po neki rezultat ( citaj pobedu ) u Evropi. A poredimo se sa Grckom ligom! Smesno!!

avatar
barbaroga
Wednesday, 25.09.2019
07:50

Nasih timova nigde nema .... u Evrokupu svi poispadaju u grupnoj fazi, a Zvezda uvek izvisi za F8 .... da ne pricam da Buducnost nije nista uradila prosle godine ..... Nipodastavamo nemacku ligu a Alba igrala finale Evrokupa, Bajern umalo nije usao medju osam u Evroligi

avatar
Nerealno realan
Wednesday, 25.09.2019
22:04

Upravo to i kazem. Samo neka se pogleda koji igraci odlaze u koje klubove, i sve je jasno. Zasto taj Teodosic nije dosao u Zvezdu? Nego je otisao u Italiju. Zasto taj Gaudlok ne dodje u Partizan, nego ce da ode ako ne u neki evroligasku klub, pre u Kinu nego negde drugde. Tabela i slika je skroz realna. Od 8-10 mesta je nas kvalitet trenutno kad je klupska kosarka u pitanju. E sad, sto se navijaca tice, mislim da tu jesmo u top 3 sigurno. I po zaljubljenosti u kosarku. Ali to se ovde ne gleda.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 24.09.2019
21:11

Glupost...4. eventualno 5., objektivno. Druga je stvar ako je imidz lige narusio cirkus od prosle sezone.

avatar
Benz9
Tuesday, 24.09.2019
21:08

Kad se sve uzme u obzir to i jest neko realno stanje

avatar
Old_school
Tuesday, 24.09.2019
20:56

Samo da mi je znati po cemu su Italijanska, Francuska i Nemacka liga ispred. Imaju po dva tima i to je to. VTB zahvaljujuci ruskim timovima. Grcka isto dva jaka tima. Totalno nerealno.

avatar
barbaroga
Wednesday, 25.09.2019
07:46

A koliko ABA liga ima jakih timova? Nema ni jedan na nivou Olimpijakosa, PAO, CSKA, Himki... Nasi najbolji su upravo u rangu najboljih nemackih, italijanskih, francuskih ... aman, Alba je igrala finale Evrokupa, nasi poispadali u grupnoj fazi ... toliko o jacini lige ....

avatar
Darko0071
Tuesday, 24.09.2019
19:42

Po kvalitetu treba da smo na 4 mestu bar posto nemce,italijane grke dremo redovno u evroligi I kupu al posto se gledaju finansije,infrastruktura I sve ostalo onda smo na reanom mestu

avatar
barbaroga
Tuesday, 24.09.2019
20:03

Grke dremo? pre bih rekao da je obrnuto, bar sto se EL tice. Ipak su Oli i Pao daleko ispred bilo kog tima iz ABA lige. Mislim, ne zezajmo se, redovno igraju F8 a i osvajali su EL sto je za ABA timove pusta zelja.

avatar
Benz9
Tuesday, 24.09.2019
21:08

Oli i Pao jesu ali su zato svi ostali boranija