Tomićeva "replika": "Ja treniram košarkaše, ne boksere. Neprimereno je da se priča o krvi, udarcima, brutalnosti..."

Autor: Pavle Knežević
petak 05.04.2019.
15:51
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kaže da Partizan "igrankom" samo sebi pravi pritisak.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Milan Tomić kaže da želi da izoluje ekipu od "pokušaja da se napravi igranka" "sa druge strane", rekavši da je on trener košarkaša, a ne boksera, a ocenio je da iz Partizana dolaze neprimerene izjave.

"Prvo pred nama je utakmica koja nam znači dosta i mnogo, a to je ulazak u finale i osvajanje ABA lige. Ja za ovu utakmicu pripremam tim da se koncentriše samo na košarku, jer vidim da sa druge strane pokušavaju da se prave igranke. Hoću da izolujem od smešnih stvari i da se igrači koncentrišu samo na utakmicu.

Moj posao je da radim kao trener košarkaškog kluba Crvena zvezda, a ne kao trener boksera. Ja u ovom trenutku ne mogu da kažem ni reč 'krv', ni 'udarci ispod pojasa', ni 'brutalni udarci'. Ja svojim igračima pričam samo u vezi sporta košarke, gde je Srbija prva u tom sportu.

Sa druge strane, oni tamo govore u vezi napretka srpske košarke, a priča se o krvi, udarcima, brutalnostima i takvim nekim stvarima. Verovatno pokušavaju da naprave pritisak na nas, ali prave pritisak samo sebi. Ovo nije bitka za život i smrt, nego da se dobije utakmica i pre svega je sport
", rekao je Tomić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Tomić se tu nije zaustavio.

"Mnogo mladih ljudi i dece čita portale i najbolje je za sve da se ne pominju te reči i da se ne pominju teške reči, već da se priča samo o sportu. Suđenje nisam komentarisao, pa neću ni sad, ali kad se priča da je prva utakmica bila brutalni pritisak, a ništa se ne priča o drugoj?

Ja kad sam odneo ženi na hemijsko čišćenje odelo sa druge utakmice, pitala me 'gospodine šta je ovo?' Šta da kažem? Ali, smo se korektno držali, sa naše strane nije bilo provociranja, izdržali smo sve što se dešavalo na toj utakmici.

Video sam da se prošlih dana oglašavao klub kao klub, ne Marko, Janko, ali koliko vidim sa druge strane se vide dva imena koja ratuju protiv našeg kluba, pa to izgleda kao da smo svi u istom košu, kao da su prepucavanja pojedinaca, a to nije tako. Zato pozivam naše navijače da dođu sutra na utakmicu i podrže nas
", rekao je Tomić.

Tomić je rekao da Reglend neće biti spreman za sutrašnji duel. Kako igrati sutra?

"Sigurno da način kako smo ušli u drugu utakmicu nije bio dobar, u drugom poluvremenu smo to promenili. Bilo je naših grešaka, ali svako greši. Moramo da odigramo mnogo bolje da odigramo da bismo pobedili. Totalno je drugačija utakmica igrati finale ili polufinale ili u toku sezone. U ovim utakmicama je najbitnije igrati kao tim.

Ne treba gledati tako, naša igra nije takva da trojkama hoćemo da dobijemo utakmicu. Treba da imamo balans u napadu i ispod koša i spolja, nije pitanje samo za tri poena.

Najbitniji trenutak u sezoni, igramo jednu utakmicu za ulazak u finale. Svi smo svesni da treba da dobijemo", rekao je Tomić.

Što se tiče tempa na sedam dana...

"Možda je bilo bolje da igramo u roku od tri dana, a sad moramo da pratimo program ABA lige. Za mene je bolje da se ne čeka nedelju dana, ali pravila su pravila, a pravila su i ako neko priča protiv sudija, a dobijemo kazne samo ja i predsednik. I službenik kluba, je li", kaže Tomić uz osmeh.

Dejan Davidovac ne očekuje iznenađenja sutra.

"Očekuje nas težak meč protiv Partizana, kao i svaka do sada. Odigrali smo četiri utakmice s njima u poslednjih mesec i po, odlično se poznajemo i neće biti spektakularnih iznenađenja. Imali smo vremena, spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu i nadamo se ponedi", rekao je Davidovac.

Kako prići trezveno utakmici?

"Trema nestaje na terenu. Početkom godine rekli smo da je naš cilj osvajanje ABA lige i ako hoćemo da ostvarimo taj cilj možemo da pobedimo tu utakmicu", odgovara Davidovac.

Stranci shvataju težinu derbija?

"Ne tako davno igrali smo finale Kupa, tako da mislim da su svesni činjenice šta nosi ova utakmica. Ovo je sad kraj sezone ,cele sezone smo radili za ovo i svi su svesni šta ova utakmica nosi.

Svi smo trenirali cele godine i radili da bismo igral sutrašnju utakmicu. Razmak  nisam razmišljao da li će biti na tri, dva ili na sedam dana. Spremali smo se za onako kako jeste. Spremni smo i jedva čekamo da počne
", kaže Dejan Davidovac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ariton
Saturday, 06.04.2019
09:10

Koliko je smešan ovaj tip da je to strašno.Pa on nezna ni da pročita ono što mu je napisano.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 06.04.2019
08:06

Pozdravio te Bodiroga.

avatar
AK197
Friday, 05.04.2019
23:11

Zna li ovaj čovek šta je metafora i preneseno značenje? Ako je dao ovakvu izjavu ili ne zna to ili se ne razume u košarku (mada ni to nije nemoguće). U košarci mora da se prolije i 'krvi' i znoja, mora da se bori kao bokser, to je poenta Trinkijerija. A ne da se promovišu loši odnosi i nasilje. Bože sačuvaj ljudi

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 05.04.2019
20:13

Neprimereno je da se priča kada je Partizan u pitanju, a nije neprimereno da se to radi kada ste vi u pitanju. Lazić je išao da slomi nogu Renfrou, o čemu vi ima da pričate.