Tomić zahvalan publici, Zvezdinom "desetom igraču", nema vremena za slavlje

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 22.04.2019.
22:50
Izvor: Sportske.net

Bez komentara na dešavanja pre meča...

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Neuobičajeno miran je bio Milan Tomić posle osvajanja ABA lige, rekavši da samo on zna kako se oseća. Pohvalio je ceo tim i klub, a posebno je zahvalio navijačima, za koje je rekao da su bili "deseti igrač".

"Hvala našim navijačima na jednoj atmosferi nezaboravnoj, koju ću sigurno pamtiti doživotno. Nikad nisam doživeo ovakvu atmosferu i bodrenje. Nisu bili šesti, nego deseti igrač. Mislim da smo u sve četiri četvrtine odigrali bolje i da smo zasluženo osvojili titulu i mislim da smo u finalnoj seriji bili bolji od Budućnosti.

Čestitam igračima, stručnom štabu, upravi, Nebojši Čoviću na fenomenalnoj saradnji. Sad imamo još jedan cilj, iako smo rekli da nam je cilj osvajanje ABA, ostaje nam da osvojimo i našu ligu. Čestitke svima u klubu, večeras možemo da proslavimo, a sutra opet da radimo
", rekao je Tomić posle utakmice.

Da li je bila potrebna motivacija igračima?

"Ja nisam od početka sezone govorio da će Zvezda igrati najbolje u februaru. Ja mislim da ne postoji tempiranje forme. Ja verujem u svoj tim i svaku utakmicu posebno pripremam da bismo došli do cilja.

Motivacija nije bila potrebna ni na jednoj od pet utakmica, jer su odigrali kvalitetno i u Podgorici, ali smo izgubili, to je sport. Bili su 100 odsto koncentrisani i svi su želeli da osvoje titulu i osvojili su je
", rekao je Tomić.

Osvojili ste titulu bez dva važna igrača, Džoa Reglanda i Stratosa Perperoglua, umesto kojih su iskočili neki drugi igrači, među kojima je i Filip Čović.

"Ja kad sam pravio tim na leto, ja sam odabrao Filipa Čovića, samim tim sam znao šta može da uradi na terenu i da pomogne Crvenoj zvezdi. Zato što nijedan igrač nije onaj koji ne može da pomogne timu.

Sigurno da su nam falili i Regland i Stratos. Ne zaboravite da je Regland šest meseci igrao fenomenalno, kao i Stratos, ali ja ni u jednom trenutku nisam rekao da mi fali bilo ko od njih. Ne tražim opravdanja, nisam takav čovek. Kad izgubim, pravim analizu cele utakmice. Uvek idem unapred, nikad se ne vraćam unazad.

Imali smo ta dva igrača, pomogli su i ostali, kao i Simanić, koji je odigrao fenomenalno, kao i Cirbes, koji se vratio posle...znate i sami šta se dešavalo u decembru i januaru. Trener mora da veruje u svoje igrače i da im pomogne kada se osećaju najlošije. Odigrali super, osvojili smo stitulu
", rekao je Tomić.

Novinari su primetili da trener ne deluje radosno uopšte, iako je ispunio takmičarski cilj.

"Eh...Emocije u meni...Ja uvek pokušavam da spuštam loptu na zemlju, samo ja znam kako se osećam. Sigurno sam presrećan, ali nisam od ljudi koji će sada da priča sve i svašta, treba analizirati ovu utakmicu, ovo je ozbiljan posao i ovo je ozbiljan klub", rekao je Tomić.

Jeste trenutak slavlja, ali da se ne pravimo sada ludi - kako komentarišete dešavanja pre meča, napad na igrače Budućnosti i odlaganje meča od sat vremena?

"Ja sam bio u svlačionici, nisam video šta se dešavalo. Jedino što mogu da kažem da je Zvezda uzela ABA ligu i svaka čast publici na podršci svih 40 minuta", kratko je odgovorio trener.

Hoće li igrači dobiti malo slobodno posle ovoga, pošto uskoro počinje i Super liga?

"Probali smo da razgovaramo nešto pre utakmice, ali smo prestali da bismo se koncentrisali. Sad ćemo organizovati ceo plan i program. Sigurno će dobiti jedan dan, videćemo da li dva. Kreće liga, moramo da ostvarimo još jedan cilj, a to je naša liga", rekao je Milan Tomić.

Da li je odsustvo Reglanda ujedinilo ekipu?

"Jeste sigurno, kad jednog igrača nemaš, i to tako iskusnog, svi su onda došli jedan drugom, svi su znali da mogu da daju više jedan drugom", odgovorio je trener.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke