Tomić strepi zbog povrede, Lazić ima plan!

Autor: Pavle Knežević
petak 29.03.2019.
11:05
Izvor: Sportske.net

Povrede su najveća briga stručnog štaba Zvezde, pritisak je stara priča...

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Crvena zvezda želi da ispravi greške iz prve utakmice i već sutra obezbedi plasman u finale plej-ofa ABA lige, ali njen trener Milan Tomić ne zna da li će moći da računa na svog glavnog igrača Džoa Reglanda.

"Prošle nedelje je počela polufinalna serija. Vodimo 1:0, bilo je najbitnije da dobijemo utakmicu i sačuvamo naš teren...To što vodimo 1:0 ništa ne znači, moramo da budemo spremni da odigramo mnogo kvalitetnije na njihovom terenu, da ne pravimo sitne greške, da nemamo padove, da bismo mogli da dobijemo i plasiramo se u finale.

Partizan nije ista ekipa koja je krenula sezonu, doveli su četiri igrača, iskusnog, evroligaškog trenera, što govori da je njihov cilj je da se plasiraju u finale i naprave što bolji uspeh u ABA ligi. Spremni smo za ovu utakmicu treba da imamo 100 odsto koncentracije, da mislimo samo na košarku i da se plasiramo u finale
", rekao je Tomić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Regland se povredio u prvoj utakmici, u pitanju je istegnuće meniskusa, ali nije bilo nikakvog pucanja. Da li će moći da igra ili ne je glavno pitanje, ali trener na to nema odgovor.

"Regland radi dve terapije dnevno. Da li će igrati i biti spreman, to će se odlučiti sutra na dan utakmice. Svi ostali su spremni", kaže Tomić.

Prošli put ste rekli da je Zvezda favorit, a sada?

"Ko je favorit? Specifična je utakmica, svaki derbi je utakmica za sebe, tako da u uvom trenutku, jedno je sigurno – idemo da dobijemo utakmicu i da se plasiramo u finale", kratko kaže Tomić.

Tri od prethodna četiri derbija odigrana su na jednu loptu, šta možemo sutra da očekujemo?

"Kad biste vi znali i kad bih ja znao, bilo bi mnogo lakše za sve nas i sve koji će gledati utakmic. Ne možemo da znamo kako će biti, ali očekujem da će biti drugačija utakmica, mnogo drugačija utakmica, da neće biti 106:101, očekujem da će biti mnogo tvrđa utakmica", rekao je Tomić.

Kapiten Branko Lazić ima slično mišljenje.

"Što se tiče te prve utakmice, ostvarili smo naš cilj, a to je pobeda. Došli smo do nje težim putem, ali najbitnije je da smo pobedili. Imali smo vremena da analiziramo i da ispravimo greške koje smo pravili i uveren sam da ćemo sutra pred njihovim navijačima, na njihovom terenu uspeti da ispravimo te greške, dođemo do pobede i izborimo plasman u finale", rekao je Lazić.

U derbijima važi da su "gostujući" igrači opušteniji, da li se ti slažeš sa tim?

"Što se tiče tog dela, jesmo opušteniji, ali ako pogledamo šta nosi ova utakmica i šta nosi pobeda u sutrašnjoj utakmici, svakako da postoji i doza pritiska, ali mi smo spremni i svesni smo svega. Kao što je Bili izjavio ako ne osećaš pritisak i ako ne možeš da se nosiš s time, nemoj da se baviš ovim sportom ili bilo kojim", kaže Lazić.

Crvena zvezda je pozvala svoje navijače da ne dolaze na sutrašnju utakmicu, ponovivši da je takav bezbednosni protokol, zbog koga na prvoj utakmici nije bilo gostujućih navijača.

Ipak, na dogovorima između klubova u Humskoj i na Malom Kalemegdanu dogovoreno je da jedan deo partera ostane ograđen ako se neko od gostujućih navijača ipak pojavi, kao što je bilo i na prvom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 29.03.2019
13:54

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspopre da im pokazemo da u kosarci nije sve u velikim parama.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 29.03.2019
13:19

Ma kakav crni Partizan,pa njihovo je proslo vec pre par godina,ova sezona im je poslednje koprcanje,dug je prikriven,a posle ove sezone,EVENTUALNO naredni,ce se obelonaditi koliki je,a bice ogroman. Vrlo moguce da ce kroz 3 sezone,KKP zameniti Borac u ABA ligi.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 29.03.2019
12:45

Razumijem da treneri ne otkrivaju detalje, da po prirodi posla ne mogu iznijeti iskreno misljenje o mnogo toga, ali Tomic je supljak stvarno podigao na visi nivo. "Nije to isti Partizan sa pocetka sezone, doveli su 4 igraca i evroligaskog trenera...", "moramo da mislimo 40 minuta samo o kosarci..." Neka zamisli da se obraca iole pismenoj kosarkaskoj publici, a ne levatima.

avatar
Skaut1
Friday, 29.03.2019
12:29

Reglend ne treba ni da se skida. Na pleju malu Čović, malo Davidovac, malo KC Rivers, ako treba i Beron...Ne vidim kako da ne pobedimo, pogotovo što Partizanu 99% neće igrati Novica, koji izgleda kao da jedini veruje u prolaz u finale. Ne kažem da veruje, ali bar izgleda kao da veruje. Ovi ostali mi baš ne deluju kao da veruju da mogu da nas izbace. Sutra je što kaže Grba isto vreme, ista "kafana", ali druga "muzika", pa da vidimo kom opanci, kom obojci.