Tomić se ne opušta posle +40, novinarima ispričao poučnu priču

Autor: Pavle Knežević
nedelja 14.04.2019.
21:56
Izvor: Sportske.net

Ne želi da poleti trener Zvezde, niti to dozvoljava svojim igračima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Ni više nego ubedljiva pobeda, ni sjajne partije u seriji Crvene zvezde nisu Milana Tomića navele da se opusti, a novinare je podsetio da je razlika samo broj i izneo anegdotu iz prošlosti.

Upitan da li je ikada u karijeri doživeo pobedu od 38 razlike u finalu plej-ofa, Tomić podsetio svojih dana iz Olimpijakosa.

"Dugo pratite košarku, sećate li se utakmice Olimpijakos-Sijena u plej-ofu za 'fajnal for'? Tada smo dobili 56 razlike, a sledeću smo izgubili i nismo se plasirali na 'fajnal for', tako da je sve to samo da se piše. Ne smeju igrači da se opuste, igra se nova utakmica. Odigrali su fenomenalno, ali ne živi se od prošlosti, živi se od sadašnjosti", rekao je Tomić.

A koliko vas raduje što je vaš tim treću uzastopnu ključnu utakmicu, "majstoricu" polufinala i dve utakmice finala, završio u revijalnoj i veseloj atmosferi, toliko da su navijači aplaudirali na koševe protivničkih igrača?

"Dobro, ne bih ulazio u te aplauze posle koševa, ali sigurno je da ekipa ima samopouzdanja i da igramo lepu, agresivnu i brzu košarku. Partizan smo lako dobili i sad dobro odigrali i sigurno da je to dobro za naš tim i što se tiče samopouzdanja.

U Podgorici će biti drugačije. To je sve pozitivno, ali moramo da guramo dalje, da ne bude dobili smo 40 razlike i da stanemo. ABA liga se uzima kad zabeležimo i treću pobedu
", rekao je Tomić.

Odigrali ste pet utakmica protiv Budućnosti ove sezone i dobili ukupnom razlikom 101 poen, dakle, prosek od 20 po meču?

"Rezultat je 0:0", kratko kaže Tomić.

Što se tiče same utakmice, nije tu odstupao od uobičajenih izjava kao i do sada.

"Prvo, hvala našim navijačima i publici što su došli u ovolikom broju i što su pomogli da još jednom dobijemo utakmicu i da napravimo 2:0. Bez njihove podrške bi bilo mnogo teže. Ja sam 30 godina u košarci, ali ovakvu atmosferu odavno nisam doživeo, doživeo sam jednom kad smo igrali sa Olimpijakosom u Areni.

Drugo, svih 40 minuta smo dominirali na terenu i odigrali smo jednu perfektnu utakmicu, ali to ne znači ništa, igra se na tri pobede. Moramo da budemo spremni i da odigramo još kvalitetnije u Podgorici i da odigramo na pobedu.

Mi smo odigrali timski od prve sekunde i prvog minuta ove utakmice. Odigrali smo timski, imali smo 20 asistencija i sedam grešaka. Uradili smo dobar timski posao. Najbitnija je bila odbrana, ne toliko napad. Odbranili smo i Kola i Gordića, nije bilo lakih poena, a kad nema lakih poena, sve je lakše
", rekao je Tomić.

Jasmin Repeša je pričao o svemu osim o košarci, rekavši da je večeras bio "linč".

"Ja komentarišem samo košarku. Ne mogu da komentarišem gospodina Repešu. Sad, svako može da da izjavu kakvu hoće. Ne znam, sigurno je Budućnost igrala protiv Partizana... Pa šta, treba da bude šest hiljada ljudi da ne navijaju?", upitao je Tomić.

Na opasku da je Repeša rekao da mu je sako bio ispljuvan, trener Zvezde je kratko odgovorio: "Molim vas, samo pitanja u vezi sa košarkom".

Što se tiče Stratosa Perperoglua, zna se samo da je u pitanju povreda lista, ali se ne zna ništa više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke