Tomić se brecnuo: "Dosta više podele na domaće i strane igrače! Svi mi igramo za Zvezdu!"

Autor: Pavle Knežević
subota 23.03.2019.
22:09
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde priznao je da je derbi bio jako težak i iscrpljujuć, ali ga je iznerviralo pitanje o domaćim i stranim igračima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je posle produžetka pobedila Partizan u prvom meču polufinala ABA lige, ali se Milan Tomić posle meča iznervirao na konstataciju da su domaći igrači odigrali bolje nego strani.

"Moram da vas prekinem", presekao je Tomić novinarsko pitanje.

"To mora da se završi! Morate da shvatite da nema odvajanja domaćih i stranih igrača. Mi svi radimo za Crvenu zvezdu i za tim. Radimo da Zvezda pobedi i da se vrati u Evroligu. Igra Crvena zvezda, ne igraju stranci i domaći. To je košarkaški klub Crvena zvezda, on će uvek postojati, bez obzira na domaće ili strane igrače.

Odigrali su fenomenalno i Filip i Davidovac, kao i Beron i Odžo i Regland...To 'domaći i strani' - to nema više. Crvena zvezda je ispred svih
", rekao je Tomić povišenim glasom.

Zvezda je slavila 104:101 u dramatičnoj utakmici, možda i najboljoj ove sezone u ABA.

"Utakmica je bila sigurno kakvu smo očekivali: teška, kao i svaki derbi, a pogotovo što je na našem terenu i što je prva, pa smo imali veći pritisak. Hvala našim navijačima, koji su navijali 40 minuta i bodrili nas i kad smo gubili 12, nisu prestajali da bodre ekipu. Mogu da im kažem da su najbolji u Evropi.

Što se tiče utakmice, pobedili smo na produžetke, a bitan je trenutak kada se povredio Reglend. Probao je na početku treće četvrtine da se vrati, ali nije mogao. Tu se Partizan odvojio i poveo 10. Još dva igrača su odigrala sa velikim bolovima, među njima i Filip.

On je odigrao 17 minuta sa velikim bolom u ramenu i svaka mu čast, bio je jedan od ključnih igrača večeras. Ovo je bila najbitnija utakmica do sada, a najbitnije je da smo poveli 1:0, sada treba da se spremimo da odigramo na njihovom terenu
", rekao je Tomić.

Koliko ste sada bliži finalu?

"Koliko smo bliži? Dok ne bude 2:0, nismo nigde", kratko kaže Tomić.

Koliko vam znači sada sedam dana pauze posle ovako teške utakmice?

"Jeste, bila je jaka utakmica i iscrpljujuća, pa i male povrede, sigurno nam više znači ovih sedam dana", rekao je Tomić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Monday, 25.03.2019
12:30

OK, ne delimo igrače Zvezde na strane i domaće, ali zašto Dobrić i Davidovac nemaju veću minutažu?

avatar
Old_school
Sunday, 24.03.2019
08:20

Veze ti nemas.

avatar
tomi selbi
Sunday, 24.03.2019
01:30

Kako se sad čini, bez obzira ko prođe u finale, to će mu i biti krajnji domet. Zgaziće ih Budućnost.

avatar
svojnasvome
Saturday, 23.03.2019
23:47

Pa kad ste legija isluzenih stranaca......

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 23.03.2019
23:33

Sta dosta???Igras sa pet stranaca derbi,mnogo im ga njima za to,utakmica kao i svaka druga za njih i na kraju te izvuku nasi domaci igraci i ti se opet brecas.Krenuo si ove sezone da ugusis i Davidovca i Dobrica,i bio si na dobrom putu demagogu i jedan!