Tomić pred Partizan ima poruku za ''delije''

Autor: Darko Mitrović
subota 16.03.2019.
23:15
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Zvezda zaokružila odličan učinak u ligaškom delu sezone, šta joj je potrebno da na vrhu ostane i posle plej-ofa?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivom pobedom nad Mega Bemaksom (100-76) napravili odličnu uvertiru pred početak plej-ofa i polufinalnu seriju protiv Partizana.

Tim Milana Tomića je odlično funkcionisao od početka druge četvrtine, do kraja se nije postavljalo pitanje pobednika, pa Zvezdin šef struke ima dosta razloga za zadovoljstvo.

Ipak, najavljujući predstojeće dvoboje sa Partizanom u polufinalu plej-ofa, Tomić je izrazio nadu da će Zvezda imati veću podršku sa tribina.

"Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu i da smo raspodelili minutažu dobro. Jedino je Simanić odigrao 24 minuta, a svi ostali od 12 do 18 i svi su odigrali dobro.

Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto u regularnoj fazi ABA lige i da smo tu bili najbolji, ali to nije dovoljno.

Pred nama je plej-of, jedan cilj je ostvaren, a to je da imamo prednost domaćeg terena. Od sledeće utakmice kreće plej-of i očekujem da bude puna dvorana i da protiv Partizana imamo istinsku prednost domaćeg terena", izjavio je Tomić.

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević je napravio osvrt ne samo na večerašnju utakmicu, već i na kompletnu sezonu njegovog tima u ABA ligi.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Mislim da je utakmicu odlučila druga četvrtina. Kada izgubite 25 razlike, a tri četvrtine ne izgubite, već samo jednu...

To dovoljno govori koliko je utakmica bila čudna. Promašivali smo zicere, nismo kontrolisali skok...

Zvezda je to iskoristila i napravila nedostižnu razliku. Mislim da je ovo jedna sjajna sezona mlade ekipe. Završili smo peti što je drugi najbolji skor u istoriji kluba, lansirali još nekoliko mladih igrača koji će verujem igrati u NBA ligi'', zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke