Tomić pred Mornar citirao Alana Forda, navijači u strahu zbog tandema!

Autor: Ivan Cvetković
petak 16.11.2018.
12:46
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

Zvezda bi mogla da bude oslabljenja.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 sati dočekuju Mornar u okviru ABA lige, meč osmog kola igra se u hali Aleksandar Nikolić.

Tim povodom trener "Crveno-belih" Milan Tomić istakao je da će ovo biti drugačija utakmice od svih prethodnih.

"Specifična utakmica. Treba da ih iskontrolišemo, treba da popravimo broj naših grešaka, pošto imamo 17 u proseku u Evrokupu i treba da iskontrolišemo tu njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena".

"Ti možeš da odigraš dobru odbranu, a rival da ti šutne preko ruke i da postigne koš. I, šta da kažeš igraču? Šta da mu kažeš, 'otkini mu glavu'? To su utakmice u kojima mora da se bude agresivan od prve sekunde. Jer, sigurno da ako neko šutne pet puta preko ruke, pa neće ući svih pet. Ali, ako šutne tri sam, e, onda će i one dve preko ruke da uđu. Oni ulaze u igru sa lakim poenima, otvorenim šutevima. Ako to ne dozvolimo, mislim da će posle biti manje lakih pogodaka", smatra strateg Zvezde.

Poseban imperativ igračima beogradskog kluba predstavljaće i poraz od Monaka kod kuće, jasno je da sada žele da se iskupe.

"Sigurno da treba da se reaguje. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ja ne mogu da kažem da je to pad. To je jedna loše odigrana utakmica. Sad će neko da kaže 'i u Ulmu je bilo loše', ali smo mi odigrali bolje protiv Olimpije. Sad treba da se uspostavi kontrola."

Tomić je takođe otkrio da su Radanov i Davidovac neizvesni za duel sa Crnogorcima, a imao je i jednu "alanfordovsku" konstataciju.

"Meni je svejedno da li izgubimo kod kuće ili na strani, ili da li je poraz sa jednim ili sa 30 razlike. Pa, isto ti je! Nerviraš se isto. Kad izgubiš s jednim poenom zaostatka, kažeš 'da sam odigrao onu odbranu bolje...', kad izgubiš sa 30, kažeš 'vidi šta su mi uradili'. Isto je, nerviraš se. Zato je bolje da se pobeđuje nego da se gubi", zaključio je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke