Tomić otvorio dušu, iznerviralo ga saopštenje Budućnosti - Evo šta se sve dešavalo u Podgorici!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.04.2019.
10:55
Izvor: Sportske.net, RTS

Milana Tomića iznerviralo saopštenje Budućnosti, evo šta se sve dešavalo u Podgorici.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je uspela da stigne do Evrolige nakon veoma teških plej-of mečeva protiv Partizana i Budućnosti.

U finalu je savladana Budućnost sa 3:2 u pobedama, a poslednji duel je bio prilično impresivan sa tačke gledišta navijača Crvene zvezde.

Trener košarkaša Crvene zvezde mts Milan Tomić bio je gost Jutarnjeg programa Radio Televizije Srbije, a istakao je da je bilo prilično teško osvojiti ABA ligu jer je bilo dosta problema tokom sezone.

Nakon najnovijeg saopštenja Budućnosti gde se traži ponavljanje serije sa Crvenom zvezdom, Milan Tomić se otvorio u potpunosti, posebno što se tiče treće utakmice koja je bila u granicama regularne.

"Tokom cele finalne serije sam pokušao da budemo skoncentrisani na košarku. To je bio jedini način da se pobedi Budućnost. Prvu smo dobili 19, drugu 38, a onda je bio naš dolazak u Podgoricu. Od aerodroma gde su nas vozili sat  vremena da bi što kasnije došli u hotel gde smo zakasnili na večeru, uveče oko tri, pola četiri su bačene petarde oko hotela, do ulaska na trećoj utakmici na teren gde je bilo fizičkog obračuna, gde su mi na poluvremenu sprečili na uđem u tunel. Ja nisam odreagovao, bilo je vređanja uprave na razdaljini od pola metra, ljudi nisu mogli da gledaju utakmicu. Cela situacija je bila da mi odreagujemo i da Budućnost pokuša da dobije titulu na drugi način. To se dešavalo i na terenu što se tiče igrača Budućnosti, bilo je udaranja koja sudije nisu reagovale. Ako pogledate i Kola koji je igrao u NBA ligi, on je tri puta udario laktom naše igrače. To im nije bilo dovoljno ,oni pokušavaju da dobiju titulu a da ne igraju košarku. Odigrali smo fenomenalno, sportski, košarkaški, a mislim da je Nova godina prošla i da se za NG daju pokloni, a mi u aprilu ne poklanjamo titulu", rekao je on.

Tomić je napomenuo i da je bilo bitno da se ne naseda na provokacije.

"Svaku utakmicu živim i igrali smo finale, pokušavam da budem miran i da svoje emocije ne prenesem na igrače. Od početka sam im govorio da budu skoncentrisani na utakmicu i košarku. Ako se ja tako ponašam na klupi i ako se ponašam košarkaški, tako će se ponašati i igrači, zato sam bio prazan. To je priprema pred utakmicu, trener mora da se priprema kao košarkaš. Morate da u trenutku izbaciti iz glave sva dešavanja koja mogu da se dese van terena, sudijske odluke, i moj igrač može da me iznervira..."

Otvorio se, iako nije planirao, sve zbog saopštenja Budućnosti od sinoć.

"Nisam hteo da ulazim u tu diskusiju, ali je Budućnost nastavila saopštenjima, pa sam morao sve da kažem. Mogli smo i tamo da rešimo finalnu seriju. Bile su druge sitnice koje su uticale na rezultat, ali pričaćemo u julu", rekao je on.

Ponosan je na svoje igrače, ističe da su zahvaljujući ne samo košarkaškim kvalitetima, već i ljudskim, uspeli da se plasiraju u Evroligu.

"Mi smo perfektno uradili svoj posao, ponašanje igrača Crvene zvezde mts i moje ponašanje je bilo na evropskom standardu. Zato smo zaslužili titulu, zato ćemo igrati Evroligu", rekao je on.

Sutra već kreće novi zadatak, osvajanje domaćeg šampionata.

"Planovi Zvezde su da se spremi ekipa i posle ove titule moramo početi sutra da radimo i da osvojimo naše prvenstvo", rekao je Milan Tomić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 24.04.2019
12:59

Преваранти су чинили све да се понови претходна сезона. Е, доста је било! И то им је превише!