Tomić otvoren posle drame na KRK: "Ma kakvi favoriti?! Pa videli ste i sami"

Autor: Pavle Knežević
petak 15.02.2019.
21:56
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kaže da povrede nisu izgovor, ali...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda se izvukla protiv Dinamika i izborila pobedu protiv Dinamika u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Trener Milan Tomić ništa ne krije i kaže da ne želi da se pravda, ali

"Čović je bio bolestan sedam dana, odradio je jedan trening; Perperoglu 10 dana nije trenirao zbog problema sa leđima, Lazić šest nedelja. Nije opravdanje, sigurno se promenila hemija ekipe malo, ali trebalo je ovo dobiti. Dobili smo i sigurno ćemo biti bolji u polufinalu", rekao je Tomić.

Zvezda je dobila 75:70, ali je tek u poslednjim minutima utakmice došla do vođstva protiv tima iz ABA2 lige.

"Čestitam Dinamiku na odlično odigranoj utakmici, a čestitam i mom timu jer smo se vratili posle 13 poena. Treba dobiti takve utakmice, čestitam svom timu što smo dobili utakmicu, pobeda je pobeda. Sigurno nismo odigrali dobru košarku ni u odbrani ni u napadu", kaže Tomić otvoreno.

Novinari su pitali Tomića za slobodna bacanja, kojih je Zvezda imala 23, a Dinamik četiri.

"Šta za bacanja? Pitate me da li bi bilo drugačije da je bio drugačiji broj bacanja, pa to ni bog sveti ne zna. Ne znam, možda su bila 23 bacanja, a moglo je da ih bude 40, takva je bila utakmica", odgovorio je Tomić.

Protivnik u polufinalu Zvezdi biće Mega Bemax, koja je odigrala sličnu utakmicu protiv autsajdera Borca - gubila je tokom većeg dela meča i na kraju preokrenula i pobedila.

"Jeste, bila je slična utakmica. Sigurno će biti protiv Mege, jer ona igra slično kao i Dinamik, dobro šutiraju, pogađaju, igraju dobru tranziciju", odgovara trener.

A da li ste favoriti.

"Ma, kakvi favoriti! Pa, evo pogledajte, i pre su rekli da smo favoriti, pa ste videli i sami. Mislim da u kupu nema favorita, pogledajte celu Evropu, svuda su najveća iznenađenja u kupu", kaže Milan Tomić.

Marko Kešelj
je zvučao vrlo mirno.

"Kao što svi znate, ovo je kup, svaka prva utakmica je nezgodna. Dinamik je večeras bio raspoložen, raspucan, nama je trebalo dosta vremena da nađemo dobar ritam. Uspeli smo na sreću da preokrenemo. Ne bih rekao da smo ih potcenili, jednostavno nismo prikazali svoje najbolje lice. Imali smo dosta promašenih šuteva, što je možda uticalo na samopouzdanje u odbrani, ali na kraju je bilo kako treba", rekao je Kešelj.

Trener Dinaimka Vladimir Đokić rekao je da mu je žao zbog propuštene prilike.

"Teško je u ovom momentu, bili smo jako blizu. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Stvarno smo bili jako blizu, odlučili su jedan napad, jedna lopta. Hteli smo da napravimo iznenađenje i dobijemo najbolju ekipu u regionalnom takmičenju. Ostaje žal.

Možda su nas potcenili, izgledalo je da će im biti lakše, mi smo iskoristili mladost i talenat, što ova ekipa ima. Zvezdi želim sreću u nastavku kupa, a mi se vraćamo našim takmičenjima. Ako budemo imali ovakvu želju i ovakav pristup, biće dobro", rekao je Đokić.

Njemu je upućeno isto pitanje: broj bacanja, ali ni Đokić nije to video kao ključnu stvar.

"Ne znam, Zvezda ima ipak ima više igrače. Naravno da je ideja bila da idemo u rol, da viši igrači šutiraju. To je donelo i prednost u nekom momentu, ali jeste, bili smo 'grublji'", rekao je Đokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Saturday, 16.02.2019
11:42

bruka prijatelju!!!!!

avatar
svojnasvome
Saturday, 16.02.2019
09:49

Cij u drugim drzavamaaa....pa u drugim igraju timovi prve lige spanije, italije.....to je sve kvalitet, a znas li koja je razlika izmedju aba lige I nase super lige....xaxaxa......smesno

avatar
MALI PLAVI
Saturday, 16.02.2019
00:13

Davidovac prvi plej, kad uđu Regland i Cirbes u igru mi ne znamo gde udaramo!