Tomić otkrio dugoročni cilj u Evrokupu, a za raspored kaže da nije lakši nego u Evroligi

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 01.10.2018.
18:10
Izvor: Sportske.net

Zvezda počinje evropsku odiseju, a trener je okrenut budućnosti.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda sutra počinje takmičenje u Evrokupu utakmicom protiv Ulma, a trener Milan Tomić kaže da ne želi da gleda u prošlost već samo napred. Takmičarski cilj je jasan u evropskoj sezoni.

"Ulm je tim koji je igra brzu košarku, na kontranapade i napad na pola terena. Naš prvi plan je da zaustavimo kontranapade i da igramo dobru odbranu. Što se tiče napada na pola terena, to je više pik en rol ekipa koja ima dosta igrača koji mogu da koriste pik en rol. Neki bolje igraju na prodore, neki na šut, moramo individualno da znamo karakteristike ko koga čuva i na šta da se pazi", rekao je Tomić novinarima na otvorenom treningu crveno-belih.

Zvezda je u početak počela sezonu i na Jadranu. Cibona je pobeđena, ali je trener rekao da ga je sramota kako je njegov tim igrao. Da li je to ostavilo traga na igračima, da li ste videli reakciju kod njih?

"Ta utakmica je završena. Igrali smo je u petak, danas je ponedeljak. Ja bih vas molio, to se završilo, tim je spreman, nije pitanje šta sam ja rekao. Mi smo odigrali lošu utakmicu, ali smo pobedili Cibonu i ne treba gledati unazad, treba unapred. Mi smo pripremljeni za Ulm, ja se nadam dobroj utakmici i pobedi", rekao je Tomić.

A igrači da li su pokazali reakciju?

"Ja sam zadovoljan svim mojim igračima. Ja mogu posle jedne utakmice da kažem nešto, ali to ne znači da moji igrači ne daju 100 odsto od onog šta mogu. To je jedna utakmica, možemo da kažemo i posle Superkupa sam bio nezadovoljan. Znate šta, ovo je tim Crvene zvezde, ja ne mogu sada da im kažem bravo u svakom trenutku, jer ovaj tim mora da radi i napreduje svakog dana da bi se desilo nešto dobro na kraju sezone", rekao je Tomić.

Igrate u grupi u kojoj su još i Galatasaraj, Breša, Andora i Monako.

"Sigurno da nije laka grupa. Ulm je dobra ekipa i Monako je dobra ekipa. Protiv nijedne ne smeš da se opustiš, bez obzira da li se igra u Beogradu ili na strani", odgovara Tomić.

Trener je ranije govorio da je u Evrokupu cilj samo da se ide iz utakmice u utakmicu. Zna li se sada šta je cilj?

"Cilj je da se prvo pobedi Ulm", kratko kaže Tomić.

A dugoročni cilj?

"Pa da se pobedi Ulm", uz osmeh odgovara Tomić.

Novinari su pitali trenera koliko će ekipi biti lakše zbog rasporeda što se ne igra Evroliga, jer je ovaj u Evrokupu humaniji, što je procena sa kojom se trener ne slaže.

"Jeste manje, ali ne mnogo manje. Sutra igramo sa Ulmom, pa za vikend protiv Budućnosti i onda u sredu sa Monakom, to je isto gust raspored, nema tu mnogo dana za pripremu utakmice, to je isti program kao u Evroligi", rekao je Tomić.

Ognjen Dobrić je takođe oprezan u procenama.

"Spremamo se za utakmicu. Tek je početak, ništa se ne zna. Idemo iz utakmice u utakmicu i treba da napredujemo kroz svaku, tako i kroz ovu. Naravno, idemo na pobedu, to je normalno, pogotovo pred domaćom publikom. Što se tiče Cibone i nekog oduševljenja posle Superkupa, on nije merilo, to je bio pripremni period. Ima još dugo do glavnih stvari.

Treba da napredujemo kroz utakmice i da nam glava bude na zemlji. Naravno, sutra idemo na pobedu. Ona bi bila dobra za samopouzdanje i ceo tim, ali idemo polako, tek je prva utakmica", rekao je Dobrić.

Dejan Davidovac trenira sa ekipom, ali još sutra neće biti u konkurenciji za tim.

Utakmica Zvezda-Ulm igra se sutra od 19 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke