Tomić oštro: "Igrače niko neće dirnuti dok sam ja ovde!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.11.2018.
21:58
Izvor: Sportske.net

Strateg Crvene zvezde mt:s stao u odbranu svojih izabranika i krivicu za večerašnji poraz preuzeo na sebe.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Zanimljiva konferencija za medije nakon utakmice Crvena zvezda mt:s - Monako u kojoj je beogradski sastav doživeo ubedljiv poraz (91:75).

"Ovo je već druga utakmica u Evrokupu na kojoj primamo više od 90 poena. Ulm nam je dao 95, sad Monako 91. To je pre Ulma bila najbolja odbrana u Evrokupu. Najbolja odbrana u Evrokupu prima 180 poena u dve utakmice", počeo je izlaganje trener domaćih.

Crveno-beli su vezali dva poraza u Evrokupu, a ukupno upisali treći poraz na poslednja četiri meča.

"Sa druge strane, ako počneš utakmicu da ne igraš odbranu, kao što smo mi večeras počeli, to je prednost gostujućeg tima. Poen za poenom, 45:44, to je prednost gostujućeg tima. Ja sam pokušao da napravim reakciju kod svojih igrača i da ih nateram da igraju bolju odbranu, a reakcija je bila 32 poena u trećoj četvrtini", dodao je Tomić.

Zvezda je nakon večerašnjeg poraza pala na drugo mesto na tabeli Grupe A, a Milan Tomić ističe da od plakanja nema koristi.

"Moramo da naučimo iz ove utakmice koju smo izgubili i moramo da odreagujemo. Nema plakanja, od plakanja niko nije dobio, nego samo da se nastavi sa radom, jer samo radom na terenu može da se izađe iz krize", istakao je Zvezdin trener.

Na konstataciju novinara da Zvezda u poslednjih nekoliko mečeva ima previše izgubljenih lopti Milan Tomić je samo mogao da se složi.

"Slažem se, to su sve izgubljene lopte koje su išle u njihove ruke i iz kojih smo primali poene. Ne mogu ja da uđem bilo kom igraču u glavu... To je jedna sekunda, možda i manje. Nijedan igrač neće da pogreši, ali košarka je takva igra. Ne treba sada kriviti igrače, treba samo raditi, jer posle ovakvih utakmica samo radom može da se promeni nešto", rekao je on.

Upitan da prokomentariše ko je krivac za ovako slabo izdanje u "Pioniru" Milan Tomić je bio oštar.

"Ja sam kriv! Uvek je trener kriv, moje igrače niko neće dirnuti dok sam ja ovde! Ako je neko kriv to sam ja! Ali ne treba ulaziti u to ko je kriv. Posle utakmice protiv Breše bilo je pitanje da li smo razmišljali da kaznimo igrače. Da li smo posle 11 uzastopnih pobeda razmišljali da damo neku premiju? Igrači nisu kompjuteri. Rekao sam da do završetka sezone ne može ekipa da igra a da ne bude padova u igri", zaključio je Tomić.

Narednu utakmicu u Evrokupu crveno-beli igraju protiv Andore u gostima, a pre toga ih čeka okršaj sa Mornarom u okviru 8. kola ABA lige na domaćem terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Thursday, 15.11.2018
10:38

opet blokada na komentare

avatar
bagra
Thursday, 15.11.2018
08:26

Sto je ovaj lik od starta ljut na novinare? Ok, nekada stvarno postavljaju pitanja da te iznerviraju, ali od pocetka sezone je kivan na jih.

avatar
dusko
Thursday, 15.11.2018
01:02

demagogija
činjenica:
Perperoglou na 14 zvaničnih utakmica (evrokup i aba liga) indeks korisnosti 5,0
Stranac uvek mora da donese kvalitet (ti si ga doveo zato i ne daš da ga neko dira). Bolje da igraju naši igrači (npr. Davidovac) uz ovakvu minutažu bio bi duplo bolji.

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 14.11.2018
23:28

Mnogo ovaj filozofira,sve više me podseća na Božovića...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 14.11.2018
23:03

Tomiću, ostani! Tomiću, ostani! Hahaha