Tomić o času košarke i ekipi koja kao da je "poludela"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 30.12.2018.
21:26
Izvor: Sportske.net

A da li misli da je Budućnost i dalje favorit?

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Milan Tomić je bio zadovoljan nastupom tvog tima, iako je ocenio da u jednom trenutku "kao da je poludeo". Uprkos ubedljivoj pobedi nad šampionom, trener Crvene zvezde i dalje smatra da je Budućnost favorit.

"Čestitam igračima na utakmici i pobedi gde su izginuli na terenu i gde su preokrenuli. Posle minusa od osam, odigrali su fenomenalnu odbranu iz koje su došli kontranapadi. Mislim da smo zasluženo pobedili. Ova utakmica je bila stvarno lepa i mislim da je bio čas košarke sa obe strane.

Večeras su igrale dve ekipe, Budućnost kao evroligaška ekipa sa dosta NBA igrača u njoj, a Crvena zvezda sa dosta isusnih i mladih igrača, među kojima je i Boriša Simanić, koji je odigrao fenomenalno i koji je bio jedan od igrača koji su doprineli pobedi.Ne volim da izdvajam igrače, ali mislim da Boriša treba da nastavi ovako da radi i da ne sluša ništa oko sebe, to je jedini način", rekao je Tomić posle meča.

Zvezda je pobedila 86:72 i nastavila niz nepobedivosti u ABA ligi. Tomić je pre meča rekao da je Budućnost favorit i mišljenje nije promenio ni posle ovog trijumfa.

"Jeste favorit i nastavlja da bude favorit. Kako nije? Gledajte ko igra za Budućnost. Ne šalim se, stvarno. Džekson - igrao u Barseloni, bio najboljji strelac Španije;  Kol - dve NBA titule; Klark - NBA, Omić – Evroliga, Bitadze – NBA u budućnosti, da ne nabrajam više", rekao je Tomić.

Zvezda je vodila 14, pa gubila osam i na kraju slavila.

"Ključ je bio kad se ekipa smirila. Ovo je bila evroligaška utakmica, čeka nas još ovakvih utakmica u Top 16 fazi Evrokupa. Prvi put smo odigrali toliko tešku i toliko bitnu utakmicu i to će nam mnogo značiti.

U jednom trenutku kao da je naš tim je poludeo, kao da smo hteli da završimo utakmicu u trećoj četvrtini. To sam rekao igračima, pa šta ako gubimo četiri? Ili osam? Ili 18? U evropskoj košarci se za tri minuta stiže 15, a oni posle četiri se gube
", rekao je Tomić.

Kada nije bilo više novinarskih pitanja, Tomić je ponovo uzeo reč.

"Hvala navijačima, bili su naš šesti igrač i očekujem da ih u Top 16 da bude još više. Srećni praznici svima i sve najbolje", dodao je trener Crvene zvezde.

Budućnost je danas vodio Đorđe Adžić, pomoćnik Aleksandra Džikića, koji je nedavno dobio otkaz.

"Pre svega čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Mi smo usred faktora koji su bili kakvi su bili, uspeli da izvučemo tri četvrtine kako smo želeli. Nažalost, u četvrtoj deonici smo imali čudnih rešenja koji nisu bili po dogovoru. Samim tim smo ušli u prazne minute šuterske i pustili Crvenoj zvezdi lake poene iz tranzicije", rekao je Adžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke