Tomić ne traži alibi pred derbi ABA lige: "Očekujem reakciju nakon poraza od Valensije"

Autor: Ivan Cvetković
petak 25.01.2019.
15:21
Izvor: Sportske.net

U Zagrebu nas očekuje vrlo zanimljiv meč.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je otputovala je u Zagreb gde ih u subotu od 17 sati očekuje meč 17. kola ABA lige protiv Cedevite.

Trener "Crveno-belih" Milan Tomić neće moći da računa na Branka Lazića, Aleksu Radanova i Maika Cirbesa, ali veruje da ekipa i bez njih može da odreaguje nakon dramatičnog poraza u Valensiji u okviru Evrokupa.

"Ovo je svakako derbi utakmica, meč prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli. Očekuje nas Cedevita koja svakako ima bolju hemiju i igra znatno bolje od našeg susreta u Laktašima, što i pokazuju kroz prethodne utakmice, posebno i ovu poslednju protiv Budućnosti u Podgorici. Mi, sa druge strane, treba da odreagujemo nakon poraza od Valensije."

"Želimo da odigramo dobro i da stignemo do dobrog rezultata, jer nas nakon toga već u utorak očekuje utakmica sa Limožom u Francuskoj, čime bi završili izuzetno tešku seriju januarskih mečeva. To nije opravdanje, uvek sam bio protiv takve vrste alibija, nastavljamo da radimo, da treniramo i želimo što pre ponovo na pobednički kolosek", istakao je Tomić

Košarkaš Zvezde Dušan Ristić smatra da je ekipa "arhivirala" poraz u poslednjem meču.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv dobrog tima koji je značajno izmenio sastav od naših mečeva na Superkupu i  prvog ligaškog meča u Beogradu. Imaju kvalitet i ne predaju se ni u situacijama kada rezultatski zaostaju, što smo videli u nekoliko navrata upravo protiv najboljih timova u ABA ligi."

"Poraz protiv Valensije smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ovoj utakmici u kojoj moramo da odigramo čvrsto, borbeno, bez padova koji su nas dovodili u situaciju da se vraćamo u utakmicu i jurimo rivala u pojedinim mečevima Evrokupa", smatra Ristić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Friday, 25.01.2019
19:58

Alo, bre, kakvu crnu reakciju!? ... u nebitnom mecu a ono sto je moralo da se dobije izgubili ste .... Ovu sezonu spasava jedino titula u ABA ligi, ali ja bih reako da ce biti tesko odbraniti i titulu u domacoj ligi a u ABA je Buducnost svakako prvi favorit, bez obzira kakav bude raspored u plejofu.

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 25.01.2019
17:30

Zvezda MORA da ima padove,tu nema hoce/nece iz prostog razloga sto Zvezda nema dovoljno kvalitetne igrace. Na poziciji keca imas Reglenda koji sam po sebi igra promenljivo,a zamena mu cofi koji igra borbeno,ali je los kosarkas,na poziciji 2 imas Berona i ajde mogli bi ga koliko toliko odmeniti Davidovac i Dobric,ali i oni bas lose igraju,na trojci i Perperoglua koji jeste klasa i sasvim pristojno bi mogao da ga zameni Faje i tu smo da kazes jedino dobro popunjeni,na cetvorci smo katastrofa,a na petici,biras od manjeg zla koga ces i takva ekipa protiv losijih od sebe,ce naravno pobedjivati,ali protiv boljih,skoro pa nemoguce.

avatar
miki2
Friday, 25.01.2019
17:06

Ocekujem + 15 za Cedevitu.