Tomić kaže da se ne može sad plakati, ali ističe: "Ovo je Zvezdin nivo"

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.02.2019.
21:15
Izvor: Sportske.net

Priznao je trener crveno-belih da ostaje žal za tesnim porazima iz Top 16 faze.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda se ubedljivom pobedom nad Unikahom oprostila od Evrokupa, ali stari su mogle biti drugačije da su se bar neke stvari poklopile. To prznaje i Milan Tomić, ali ističe da nema vremena za plakanje.

"Igrali smo vrlo dobro večeras. Igrali smo bolje od Unikahe, čestitam mom timu i hvala našim navijačima što su došli u halu da vide poslednju ovosezonsku utakmicu u Evropi. Mislim da je utakmica bila na nivou na kome Zvezda treba da igra svaki put.

Sigurno da nam je svima žao što se nismo plasirali u plej-of. Sticajem okolnosti, izgubili smo utakmicu sa poenom razlike u Limožu, od Valensije, u Malagi jedna lopta, jedan skok...Ostaje nam malo neko nezadovoljstvo, ali ne možemo da plačemo. Moramo da nastavimo dalje, imamo kup pred nama i ABA ligu i moramo da nastavimo da radimo.

Imali smo mnogo povređenih i bolesnih igrača u poslednjih 15-20 dana, ali to nije opravdanje i ne treba da tražimo alibi zašto nismo prošli
", rekao je Tomić.

Zvezda je dobila 105:89, a za vikend je ubedljivo pobedila Olimpiju, što su sve znaci da ekipa izlazi iz nedavne rezultatske krize.

Tomić kaže da će ovakva pobeda značiti za nastavak sezone, ali je novinarima rekao da se ne treba zaletati posle jedne dobre utakmice mladih igrača.

"Sigurno da je za nas bila bitna utakmica da se dobije. A mislim i da smo odigrali lepu utakmicu. Bitno je i za nastavak i za ABA ligu i za kup. Što se tiče Nenadića i Davidovca, odigrali su dobro, slažem se, ali to je samo jedna utakmica, mora da se nastavi. Ne da se daje po 15 poena, ali da se drži kvalitet u odbrani i napadu", rekao je Tomić.

Perperoglu je u jednom trenutku izašao iz igre jer se požalio na bol u leđima, što može biti nova briga na dugačkom spisku povređenih.

"Perperoglu se požalio na bol u leđima, nadam se da nije ništa ozbiljno. Sutra ćemo da vidimo kad ode na kontrolu. Postoji mali problem. Filip je bio bolestan, Kešelj je bio bolestan. Ja sam bio bolestan, vratio sam se…", priča Tomić.

Kakvo je stanje sa Brankom Lazićem? Hoće li biti spreman za Kup?

"Mi njegovu povredu gledamo iz dana u dan. Ide sve bolje i bolje i nadam se da će biti spreman za Niš", rekao je Tomić.

Novinari su pitali trenera i za Maika Cirbesa, koji ne igra na očekivanom nivou, a danas nije ulazio u igru.

"Uvek gledam da se dobije utakmica. U ovoj je bio u 12, ali teško je igrati u nekom trenutku sa tri centra. Uvek gledam da se dobije utakmica i da igraju koji treba da igraju i za koje mislim da treba da igraju", bio je Tomićev odgovor.

Trener Unikahe Luis Kasimiro prosto je sumirao stvari i podsetio da ova utakmica za njegov tim dolazi posle jako teškog duela sa Realom u prvenstvu Španije.

"Ovo je bila teška utakmica za nas, jer smo pre 28 sati igrali protiv Real Madrida i zabeležili emotivnu pobedu posle produžetka. Onda smo putovali u Beograd, bilo je teško. Prvo poluvreme smo igrali bez intenziteta i energije.

U drugom poluvremenu smo bili bolji, sa više energije i intenziteta i bolje smo igrali. Nije bila loša utakmica za nas, niko se nije povredio. Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi", rekao je Kasimiro.

Sledi četvrtfinalni duel protiv Albe.

"Alba igra jako dobro, igra dobru košarku, ima dobar ritam, ima iskusnog trenera Aita, dobar je tim i igra sjajnu odbranu. Teško će biti, ali najveći problem je što imaju prednost domaćeg terena", rekao je trener Unikahe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Tuesday, 05.02.2019
22:39

Ako je Zvezdin nivo da prima po 80+ svaku utakmicu, pakuj se. Pa i da pobedjujemo.