Tomić: "Kakve kalkulacije? Dođite vi na moje mesto pa kalkulišite"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 03.03.2019.
20:45
Izvor: Sportske.net

Nije bio zadovoljan igrom, ali jeste pobedom trener Zvezde

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Milan Tomić nije bio zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Partizanom, rekavši da je pobeda najvažnija, a na duhovit način je odgovorio na pitanje o "biranju protivnika" u plej-ofu.

"Utakmica je bila pravi derbi. Igrom nisam zadovoljan, ali najbitnije je da smo dobili, zadovoljan sam što smo dobili Partizan, svi znamo koliko nam znači da se dobije derbi. Moramo da radimo još dosta, i na hemiji ekipe i na nekim detaljima da bismo bili bolji.

Hteo bih da čestitam Odžu, igrao je sa povredom zgloba, prethodna dva dana je imao jedno četvrtinu treninga, a proveo je 31 minut na parketu. Čestitam mu na požrtvovanju, bio je dobar i u napadu i u odbrani", rekao je Tomić posle meča.

Zvezda je pobedila 70:68 u utakmici koja je trajala dva sata i koju je odlučila jedna lopta. Tomić je ocenio da je odbrana Partizana usporila njegov tim.

"Partizan je u jednom trenutku počeo da preuzima u pik en rolu, a tada nema mnogo solucija, tako da je ritam utakmice naš pao u kontri i zato je to tako izgledalo.

Ako pogledate odbranu Partizana, 50 odsto je bilo preuzimanje, oni su hteli da nas dovedu do toga da sve rešavamo u poslednjih 10 sekundi, a mi hoćemo da odmah napadnemo na pik en rol i da imamo 18 sekundi za napad", rekao je Tomić.

Trener Zvezde je pojasnio i da tim treba da se trudi da igra brže.

"Naš cilj je od početka sezone bio da igramo dobru odbranu i bar 50 odsto u kontri, tu smo pali i treba da poboljšamo", rekao je Tomić.

Trener je kazao da je njegova odluka bila da ne uvodi Simanića, ali je kazao da će taj igrač biti spreman za plej-of.

Kej-Si Rivers je debitovao, ali se nije proslavio.

"Prva utakmica za njega, derbi, teško je odigrati. Promašio je dva penala, ali to je iskusan igrač koji će nam pomoći. Sigurno da je potrebno malo vremena, a mi imamo vremena, još dve utakmice u regularnom delu, pa da se pripremimo za plej-of", rekao je trener Zvezde.

Zvezda je ovom pobedom najverovatnije "izabrala" Partizan u prvoj rundi plej-ofa, upitan da li je njegov tim namerno izabrao ovog rivala, Tomić je odgovorio: "Ne, mi sve utakmice igramo da dobijemo. Prvi smo na tabeli, ne možeš da igraš protiv Partizana i izgubiš utakmicu", odgovorio je trener uz širenje ruku.

Novinar je primetio da postoje kalkulacije, ali ga je Tomić prekinuo: "Nisam siguran da ima kalkulacija u Beogradu. Dođite vi na moje mesto pa kalkulišite", rekao je trener uz smeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Monday, 04.03.2019
10:23

Sve u svemu loša utakmica, puna tenzije kao i uvek. Zvezda komplikuje u napadu , jednolično se igra iako imaju dovoljno dobre napadače. Mada da budemo iskreni nije ušlo par otvorenih šuteva spec koje je imamo Davidivac I kasnije Perperoglu da se prelomi utakmica. Ne vidim razlog zašto se dovodi Rivers (koji je dobar igrač) a ne mogu da se skinu Nenadić, Radanov I posebno Dobrić koji sigurno da ima kvalitet I treba ga gurati jer je domaći igrač. Bolje da su popunili poziciju 4 sa nekim igračem koji može da igra leđima za razliku od Faye-a I Simanića te Kešelja. Al kako god od Partizana si kvalitetniji a igraš egal stalno, treba se zapitati zašto ?? Učinak Cirbesa u oba pravca nije vredan komentara , zašto ne dati minute Ristiću ?

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 04.03.2019
01:14

Nemam nista protiv Tomica al mu ne idu bas ova pitanja novinara,pogubi se uvek!

avatar
dusko
Sunday, 03.03.2019
23:50

Hteo bi da čestitaš Odžu!? Pa ti si isključivi krivac što nije igrao kup, izabrao si Cirbesa!?

avatar
Old_school
Sunday, 03.03.2019
23:05

Ma zalost, zbog Tomica ce nam otici Radanov,Nenadic, Simanic... Cirbes totalno van forme, i on ga uporno forsira dok Risticu minuta ne daje. Da ne pricamo da je kompletan tim u padu forme od pocetka sezone. Ako udje za tri i to je to.

avatar
MALI PLAVI
Sunday, 03.03.2019
22:35

Rivers promašio 2 bacanja??? A 3 šuta za 2 i 2 šuta za 3 uz 0 asistencija, a igrao preko 20 min. Ja bi imao bolji učinak, a imam 20 kg viška!

avatar
Dača
Sunday, 03.03.2019
23:27

Jednostavno ovaj vaš nema pojma ali je poslušan i klima glavom na sve što mu gazda kaže. Čovek nema karakter a izgleda ni kulturu. Uvek je nekako drzak kad se obraća novinarima. Sve mu smeta i svi ga kao provociraju. Vidi se da jedino može da bude pomoćni trener.

avatar
Čerek B.
Monday, 04.03.2019
09:18

Igrao je oko 13 minuta. Ne mrači