Tomić: "Jedan cilj je ispunjen, sad po titulu prvaka Srbije"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 25.04.2019.
14:23
Izvor: Sportske.net

Tomić objašnjava da je sastav za Super ligu pravio zbog hemije ekipe.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Crvena zvezda je u ponedeljak osvojila ABA ligu posle pet utakmica finala, a već u subotu počinje Super ligu, utakmicom protiv debitanta Dunava. Trener branioca titule, Milan Tomić kaže da je važno da ekipa održava hemiju i da motiva svakako neće faliti.

"Hvala svima na čestitkama. Hteo bih da čestitam svim timovima koji su se plasirali u Super ligu, jer su to zaslužili. Što se tiče mog tima, već smo ostvarili jedan cilj, ali to ne znači da mi treba da prestanemo da igramo košarku, nego još više moramo da budemo spremni i koncentrisaniji da završimo još jedan deo i da osvojimo našu ligu.

Treba da budemo što bolji i koncentrisaniji. Da, uspeh je osvajanje ABA lige, ali jedan dan se slavi, ali odmah sledeći dan se sve zaboravlja. Idemo da nastavimo da radimo dalje i da osvojimo titulu
", rekao je Tomić i najavio ambicije svog tima.

Ko je u prednosti u Super ligi? Vi zbog kontinuiteta igranja ili ekipe koje su imale vremena da se spremaju i treniraju tokom pauze?

"Kontinuitet i hemija moraju da se održavaju. Mi imamo 12 igrača koji mogu da to urade. A što se tiče toga, mislim da nema tu nekog odgovora da kažeš šta je bolje. Mislim da je bolje da se ima kontinuitet da se igra, nego da se trenira, svi više vole da igraju nego da treniraju.

Ne mogu da kažem da li smo u prednosti. Sve ostale ekipe su mogle da se pripreme i promene stvari u igri i možda nas iznenade. Mislim opet da je za moj tim dobro što smo odigrali. Imali smo dva dana slobodno i sad nastavljamo dalje
", rekao je Tomić.

Što se tiče broja stranaca, Reglend i Perperoglu su otpali zbog povreda, dok Maik Cirbes nije registrovan.

"Cirbes nije registrovan. To je bilo hemije ekipe i mislim da bi tako bilo najbolje", rekao je Tomić.

Postoji li opasnost emotivnog i mentalnog pražnjenja posle napornog finala punog tenzija?

"Ne postoji. Imali smo danas jutarnji trening. Svako mora da radi svoj posao profesionalno i da odradi svoj posao do kraja. Imamo pred nama još mesec i po dana da odradimo posao. Sad što se tiče emocija, rekao sam već, jedan dan se slavi, drugi dan se sve zaboravlja", kaže Tomić.

On je rekao da su svi igrači spremni zbog dobro raspoređene minutaže i dva dana koja su imali slobodno da "napune baterije".

KK Dunav iz Starih Banovaca debituje u Super ligi, a trener Mitar Ašćerić kaže da je to velika čast za njegov tim.

"Za mene je velika čast što moj klub ove godine učestvuje u Super ligi, ovo nam je prvi put. Zaista nam je drago, nadam se da ćemo pružiti jak otpor protivnicima, videćemo za šta će to biti dovoljno. Najvažnije je da su igrači koji su igrali KLS dobili šansu da igraju utakmice protiv timova iz ABA lige", rekao je Ašćerić.

Dunav je za Super ligu doveo četiri pojačanja: Dušan Šišić i Aleksandar Beloica na centru, kao i spoljni Nikola Ćirković i Mladen Grušanović.

Utakmica Crvena zvezda - Dunav igra se u subotu od 18 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke