Tomić jasan, Zvezda neće kalkulisati!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.12.2018.
13:22
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli sutra igraju protiv Galatasaraja, a ukoliko Monako večeras savlada Andoru tim Milana Tomića može i do drugog mesta na tabeli.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s doputovali su jutros u Istanbul, gde ih u sredu uveče očekuje poslednja utakmica preliminarne faze takmičenja u Evrokupu.

Crveno-beli izlaze na megdan Galatasaraju bez ikakvog pritiska. Plasman u Top 16 je osiguran, a ukoliko Andora večeras izgubi od Monaka ekipa Milana Tomića može i do drugog mesta na tabeli.

"To je specifična utakmica, sama po sebi, ali mi idemo da je dobijemo, jer od tog meča dosta zavisi, kao i od duela Monaka i Andore u raspletu naše grupe. Kvalifikovali smo se za Top 16, ali želimo da pobedimo. Videćemo šta će se dogoditi", rekao je Tomić za klupski sajt.

Ukoliko Andora savlada Monako sutrašnji meč nema nikakav značaj za Crvenu zvezdu. Bude li slavio francuski klub, crveno-beli će moći da igraju na pobedu i samim tim za drugo mesto. Druga opcija je da povuku ručnu kako bi zadržali treće mesto.

Drugo mesto u Grupi A vodi Zvezdu u Grupu H u kojoj se već nalaze Uniks i Cedevita, a mogao bi da se priključi i Partzan, dok bi zauzimanjem treće pozicije u svojoj grupi crveno-beli otišli u Grupu G sa Valensijom, Unikahom i četvrtoplasiranim iz Grupe B (Limož ili Tofaš).

"Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala, polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa Uniksom. Ne gledamo ko će biti u našoj grupi", zaključio je Tomić.

Utakmica 10. kola Grupe A između Galatasaraja i Crvene zvezde mt:s igra se u sredu od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke