Tomić: "Ispunjen je prvi cilj, sad nas čeka onaj važniji"

Autor: Pavle Knežević
petak 22.03.2019.
12:04
Izvor: Sportske.net

Trener se slaže da je njegov tim favorit. O neuspehu ne razmišlja, već samo o povratku Zvezde "tamo gde joj je mesto".

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda ulazi u plej-of seriju protiv Partizana, prvu u ABA ligi još od 2015. godine, kao favorit zbog domaćeg terena, ocena je Milana Tomića, koji ističe da je osvajanjem prvog mesta u ligi ostvaren samo prvi cilj.

"Cele sezone smo bili najbolji u Jadranskoj ligi i zasluženo smo prvi. To nam donosi prednost domaćeg terena, što je vrlo bitno u plej-ofu. Uz pomoć naših navijača to će biti dodatni igrač za nas, daće nam krila na terenu da uspeh i prve pobede.

Protiv Partizana smo igrali do sada tri puta, sigurno znamo šta i kako može da uradi na terenu, kao i oni za nas. Napravili smo dobre treninge i spremni smo za prvi korak, a to je pobeda i onda da pripremimo sledeću utakmicu", rekao je Tomić.

Zvezda je ligaški deo takmičenja završila sa skorom 21:1, a četiri kola pre kraja znala je da će biti prva. Ipak, zbog sportskih motiva, tim nije imao vremena da se uigrava.

"Znali smo u poslednje četiri utakmice da smo prvi, ali nije bilo vremena za uigravanje, jer su bile utakmice koje su bile jako bitne za druge ekipe i morali smo da odigramo korektno. Kao što su Zadar ili Partizan, nama ta utakmica nije značila ništa, ali nismo hteli da kalkulišemo. Ekipa je u usponu forme i to je pokazala u poslednje tri utakmice", rekao je Tomić.

Novinari su pitali trenera da li će biti neuspeh ako ekipa ne izbori finale, odnosno plasman u Evroligu, ali trener nije želeo da priča o tome.

"Ako u ovom trenutku razmišljamo o neuspehu, bolje da ne dolazimo. Razmišljamo samo o uspehu i pobedi. Cele sezone su igrači radili 100 odsto, nemam zamerki na njihovo ponašanje, radili su ono što sam tražio od njih.

U toku sezone je bio jedan pad, što je normalno, jer nijedna ekipa ne može da igra u vrhu forme svih devet meseci. Sada očekujem još bolju i još kvalitetniju igru u ovom plej-ofu", rekao je Tomić.

Zvezda ima više igrača sa iskustvom borbe za trofeje, da li to može da bude presudan faktor?

"Da li ste gledali utakmicu Gran Kanarija-Olimpijakos? Mislim da sam vam dao odgovor. Ja pripremam tim i verujem u svoje igrače i pobedu. Što se tiče poređenja igrača i dve ekipe, ja to ne gledam, ja gledam svoje igrače i da što bolje pripremim tim za ovu seriju.

Ja nikada ne gledam tako ako dođe do neuspeha. Ja u ovom trenutku ne razmišljam o tome, ja ne razmišljam da li Zvezda neće igrati Evroligu. Ja ću dati sve od sebe da osvojimo ABA i da se vratimo u Evroligu, gde nam je mesto. Prvi cilj nam je bio da budemo prvi na tabeli, a drugi da osvojimo ABA
", rekao je Tomić.

Da li se slažete sa mišljenjem javnosti da je Zvezda favorit?

"Zvezda je favorit jer će imati prednost domaćeg terena i što će biti puna hala i što će biti naš šesti igrač", kratko kaže Tomić.

Utakmica počinje u 19 sati, a kapije se otvaraju od 17. Besplatne ulaznice su podeljene. Organizovanog dolaska gostujućih navijača neće biti i ne može da bude, prema propozicijama takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke