Tomić ima drugarski predlog...

Autor: Pavle Knežević
utorak 16.10.2018.
21:39
Izvor: Sportske.net

Hoće li ga novinari poslušati?

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras pobedila Andoru 85:79 posle mnogo muke i oscilacija, a trener Milan Tomić kaže da ekipa treba da sazri da bi mogla ranije da prelama utakmicu.

"Bila je ovo teška utakmica, kako smo i očekivali, naročito posle poraza Andore u prvenstvu. Očekivao sam reakciju i reagovali su. Dobar su tim i mogu da kažem samo lepe stvari o njima. Čestitam i mom timu, ovo je bila dobra utakmica i dobra pobeda. Moramo kroz ovakve utakmice da učimo kako da pobeđujemo, a imamo još mnogo da učimo", rekao je Tomić.

Zvezda je više puta imala i dvocifrenu razliku, ali je Andora uspevala da se vrati. Trener je kazao da njegov tim još treba da sazri da bi umeo sigurnije da rešava utakmice.

"To sazrevanje je proces, treba da se radi na tome. Imamo dosta mladih igrača, a i za ove iskusnije je to nešto novo, kako da se ponašaš na terenu i kako da prelomiš utakmicu. To je stvar glave, a moji igrači treba još da sazre", rekao je Tomić.

Čime je zadovoljan, a čime nije?

"Zadovoljni smo pobedom. Drugo, zadovoljni smo, pa hajde, i tom nekom kolektivnom igrom, jer smo imali 20 asistencija. A nezadovoljni smo 21 izgubljenom loptom. Ne sme da se ima toliko grešaka, pogotovo ne kod kuće", rekao je Tomić.

Trener je prošle nedelje posle evropske utakmice istakao Borišu Simanića i Filipa Čovića, a jedan novinar je zamolio Tomića da prokomentariše igru Alekse Radanova večeras, ali nije dobio očekivanu reakciju.

"Ja bih vamo dao predlog, kao drugar, da ne izdvajate nijednog igrača. Ako treba neko da se izdvoji, to ću ja da uradim. Zvezda treba da bude dobar tim, jer pojedinac nikad neće sam ništa uraditi, treba da imamo dobar tim. Da, dobro je odigrao Radanov, odigrao je dobro drugu četvrtinu, a u trećoj je grešio. Bolje me pitajte o timu, a ne o pojedincima", rekao je Tomić.

Ovo je Zvezdi deveta pobeda u prvih devet mečeva sezone, pa su novinari pitali trenera šta to njemu i timu znači i dobili kratak odgovor: "Ništa".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Tuesday, 16.10.2018
21:50

Чудна је Звезда екипа. Оџо као див неки, сигурно најбољи играч уз плеја Регленда, капитен заузима место у тиму и статира мало игра одбрану, Грк се испуцава. Домаћи играчи и немају минутажу, а Давидовац и није у тиму. Скуп добрих имена, али нисам оптимистичан. Нисам.