Tomić: "Cedevita nije zaboravila da igra košarku"

Autor: Beta Beta
petak 02.11.2018.
13:28
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić ocenio je danas da su mnogi otpisali Cedevitu iz borbe za vrh tabele ABA lige, kao i da ta ekipa nije zaboravila da igra košarku, već da igra s dosta uspona i padova.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

U derbiju šestog kola ABA lige Zvezda će sutra od 21.00 dočekati Cedevitu, koja se tokom prethodne nedelje pojačala dolaskom Džejkoba Pulena.

"Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra utakmica poritiv Cedevite koja je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali koja ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, ali su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i dobiju. Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi otpisuju prerano. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince koji imaju iskustvo i kvalitet i veliki broj ovakih utakmica u karijeri", rekao je Tomić za klupski sajt.

Crvena zvezda je doživela samo jedan poraz od početka sezone, ali je u ABA ligi stoprocentna i ima svih pet pobeda. Cedevita je zbog lošeg početka sezone smenila trenera i napravila promene u igračkom kadru.

"Pojačali su se i angažovali Džejkoba Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i fokusirani od početka do kraja jer ponavljam mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka", ocenio je Tomić.

Košarkaš Ognjen Dobrić naveo je da očekuje dobru reakciju Cedevite, koja je angažovala i trenera Slavena Rimca.

"Očekuje nas utakmica sa jako kvalitetnim protivnikom. Pokazaće reakciju sa dolaskom novog trenera Slavena Rimca, a već su pokazali koliko mogu da budu opasni i kvalitetni drugim poluvremenom protiv Budućnosti. Tom pobedom i načinom na koji su je ostvarili pokazali su da su tim i da imaju karakter. Imaju dobru ekipu koja je pojačana Džejkobom Pulenom koji je svima dobro poznat, a tu su i Kobs, Bel i Agilar... Moraćemo da odigramo dobru timsku utakmicu i uz podršku sa tribina, koja se videlo koliko nam znači protiv Galatasaraja, nadam se da ćemo doći do pobede", kazao je Dobrić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 02.11.2018
19:43

Mislim da je podrska preko potrebna ovim momcima, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko se drzava umesala u finansiranje partizana. Delije treba ovo da shvate kao direktan udar na Zvezdu jer to tako i jeste. Dovodjenje preskupog Trinkijerija nije kraj, videcete sledece sezone kakve ce igrace da dovedu u partizan. Podrzimo nase momke i budimo "ubice" iz senke, posaljimo drzavni projekat na smetliste istorije i obezvredimo im te silne milione.