Tomić bez uvijanja, ovo su uzroci poraza!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.04.2019.
22:00
Izvor: Sportske.net

Strateg Crvene zvezde mt:s nema dilemu oko toga šta je presudilo pobednika večerašnje utakmice i u kom segmentu je njegov tim podbacio.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Milan Tomić, trener Crvene zvezde, pre svega nije bio zadovoljan igrom njegove ekipe u porazu u trećem finalnom meču.

Tomić je istakao da njegov tim nije imao pravi pristup kao celina, kao i da je imao skup pad u koncentraciji u drugom poluvremenu.

"Kontrolisali smo igru u prvih 20 minuta, odigrali smo onako kako smo se dogovorili pred početak utakmice. Dogovor je bio da u trećoj deonici odigramo još bolje, snažnije, kvalitetnije. Jedino tako se mogla pobediti Budućnost. A desilo se to da u toj četvrtini postignemo samo osam poena. Nismo mogli bilo šta da iskreiramo u napadu tada", rekao je Tomić.

Strateg Zvezde analizirao je ključne statističke parametre koji su obeležili meč u Podgorici.

"Ključna je bila treća četvrtina. Ukupno, imali smo 11 asistencija i 16 grešaka. To pokazuje da nismo igrali kao kolektiv, već kao grupa pojedinaca. U seriji je 2:1, znači da moramo da se pripremimo za narednu utakmicu i da pokušamo da rešimo posao u petak", dodao je Tomić.

Zvezdin trener je istakao da ga kolega na klupi Budućnost Volija Repeša nije iznenadio nekim taktičkim rešenjem.

"Nije bilo nekih iznenađenja u ovoj utakmici. I u odbrani i u napadu to su bile iste postavke. Taktički su odigrali isto onako kao u prve dve utakmice", kazao je Tomić.

Tomić je govorio o ključnim momentima za poraz njegove ekipe

"Pad u koncentraciji je bio presudan. U ovakvim uslovima, kad nemaš koncentraciju sigurno da ne možeš da odigraš bolje", dodao je Tomić.

Konačno, Tomić je istakao da preterano nije bio bitan izostanak povređenog krila, iskusnog Grka Stratosa Perperoglua.

"Stratos Perperoglu sigurno nama fali kao igrač. Kada nemaš nekog, prosto moraš bez njega. Koti Klark je igrao dobro, ubacio 14 poena. Nije on rešio meč, meč je rešio pad naše koncentracije. Odigrali smo loše pod pritiskom", zaključio je Tomić.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde igra se u petak od 19 sati.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke