Tomašević ušao u trku za predsednika FIBA Evropa!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.03.2019.
14:48
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević podneo je kandidaturu za predsednika FIBA Evropa.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije saopštio je danas da je kandidovao Dejana Tomaševića za novog predsednika FIBA Evropa.

Na zvaničnom sajtu KSS navodi se da je Dejan Tomašević u petak podneo kandidaturu i da je svoj program predstavio na sastanku košarkaških saveza u Ljubljani.

"Svoju kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku košarkaških saveza, koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju jasnu viziju da evropsku košarku podignemo na još viši nivo", rekao je Tomašević.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije uključio se u rad Saveza aprila 2011. godine kada je preuzeo funkciju potpredsednika za takmičenja, a od februara 2016. godine obavlja funkciju generalnog sekretara.

"Planiram da u najskorije vreme obavim lične razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što nam je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke. Veoma sam zahvalan predsedniku Predragu Daniloviću koji me je predložio za kandidata i ponosan na činjenicu da ljudi koji sa mnom tesno sarađuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere", dodao je Tomašević.

Novi predsednik evropskog ogranka krovne košarkaške organizacije biće izabran na Skupštini zakazanoj za 24. maj tekuće godine u Minhenu.

Kandidaturu su, pored Dejana Tomaševića, podneli aktuelni predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel i Belgijanac Siril Kumans.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke