Tomašević otišao kod Jao Minga! Dogovoreno 6+6 utakmica!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.06.2018.
20:34
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Saradnja srpske i kineske košarke nastaviće se i u narednom periodu na još višem nivou.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i predstavnik za marketing KSS Ljupče Žugić nalaze se u radnoj pozeti Kini i tom prilikom obišli su Košarkaški savez Kine na poziv gospođe Hu, koja zastupa najmnogoljudniju državu sveta u raznim sektorima FIBA.

Ono što je javnosti posebno zanimljivo u celoj priči, jeste i to što je Tomaševića ugostio predsednik Košarkaškog saveza Kine Jao Ming, legendarni NBA košarkaš i najbolji igrač ove zemlje svih vremena.

Kako se navodi na sajtu KSS, teme vrlo konstruktivnih razgovora bile su proširenje postojeće saradnje, jer reprezentacije Kine, seniori i seniorke, već godinama dolaze na pozive KSS na turnire u Srbiju.

Ali, ove godine uspešna saradnja će krenuti i u drugom smeru.

Naše ženska i muška seniorska reprezentacija ovog leta putuju u Kinu, gde će odigrati po šest prijateljskih utakmica sa kvalitetnim rivalima.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević predložio je Mingu da se saradnja proširi i da srpske sudije i treneri u najskorije vreme počnu saradnju sa kineskim kolegama. Jao Mingu se posebno dopao Tomaševićev predlog da kineski juniori dođu u Srbiju, gde bi unapredili košarkaško znanje i stekli nova iskustva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke