Tomašević: "KSS neće terati igrače da biraju između kluba i reprezentacije"

Autor: Pavle Knežević
utorak 07.11.2017.
15:16
Izvor: Sportske.net

Generalni sekretar KSS-a nada se da će se problem rešiti pozitivno i ističe da niko ne vodi računa o igračima u sukobu FIBA i EKA.

BETA/BETAPHOTO/ Marko Metlas/DR
BETA/BETAPHOTO/ Marko Metlas/DR

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije neće igrače dovoditi u situaciju da biraju između reprezentacije i kluba, a generalni sekretar ovog tela Dejan Tomašević rekao je da se nada da će se problemi između FIBA i EKA rešiti.

"Razgovarao sam sa nekoliko igrača. Ono što mi kao Savez sigurno nećemo uraditi, jeste da nećemo dovoditi igrače u situaciju da moraju da biraju između kluba i reprezentacije. Moramo pre svega da ih zaštitimo, mislim da se u ovom sukobu ne razmišlja o njima.

Kao bivši igrač apelujem na sve ljude koji mogu da utiču pozitivno da potisnu malo sujetu. Postoji prostor da se ovaj problem reši, to je svima jasno. Nadam se da će se to i desiti
", rekao je Tomašević za Sportski žurnal.

Za dve nedelje se igra prva kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvu, u terminu koji ne prihvataju ni NBA ni Evroliga. Selektor Aleksandar Đorđević objavio je spisak na kome nema igrača iz NBA, ali ima iz Evrolige.

Tomašević kaže da KSS i FIBA rade na tome da nacionalni savezi nastupe zajedno, jer nikome ne odgovara da samo neke selekcije dođu u najjačem sastavu. O tome koliko je ovo složen problem govori i podatak da Srbija kvalifikacioni meč protiv Austrije igra samo dan pošto Crvena zvezda treba da igra protiv Baskonije u Beogradu.

Na Đorđevićevom spisku nalaze se Branko Lazić, Nemanja Dangubić i Nikola Jovanović.

"Svaki dan se viđamo sa ljudima iz Crvene zvezde i razgovaramo na tu temu. Nije jednostavno. Naravno da je potrebno da pre svega neke druge ekipe u Evroligi, koje imaju odlučujući glas, prelome. Siguran sam da će onda i Zvezda moći da reaguje", rekao je Tomašević.

Stiče se utisak da Savez i Đorđević računaju na pozitivan razvoj događaja pred početak kvalifikacija, ali rok je kratak - samo dve nedelje.

"Ovo je specifičan i vrlo bitan trenutak. Mi želimo da budemo na tom Svetskom prvenstvu koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre. Maksimalno ozbiljno pristupamo kvalifikacijama, a za uspeh je preduslov i imati najbolji mogući sastav. Voleli bismo da računamo na sve najbolje igrače, voleli bismo one koji igraju u Evroligi.

Nažalost, u ovom trenutku postoji objektivno veliki problem, neprihvatanje evroligaških klubova da pomere svoje utakmice. Ja kao bivši igrač, sportista, se nadam da će doći do kompromisa i da će svi ti momci moći da igraju za reprezentaciju
", rekao je Tomašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Tuesday, 07.11.2017
18:24

A sto da ne? Pa sta radite ako nemate najjaci sastav u potrebnom momentu?