Tofaš, posle drame, uzvratio udarac aktuelnom šampionu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 09.06.2018.
21:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Tofaša slavili su u trećoj utakmici finala plej-ofa turske Super Lige.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića poraženi su u trećem meču finalne serije, Tofaš je slavio u Bursi sa 91:88 i smanjio rezultat u seriji na 2:1.

Tesno je bilo tokom čitavih 40 minuta, ekipe su se smenjivale u vođstvu od samog starta.

Sredinom prve deonice Fener stiče +7, ali je Tofaš uspeo da preokrene, na kraju, 26:26 nakon uvodnih 10 minuta.

Vodili su gosti iz Istanbula većim delom druge deonice, ali je opet maksimalna prednost iznosila sedam poena.

Ipak, kao i u prvoj deonici, domaćinu pripada kraj deonice, ovoga puta trojkom u poslednjim sekundama dolaze i do +3 pred veliki odmor.

Nakon rezultatske klackalice u prvoj polovini treće četvrtine, Tofaš uspeva da napravi dobru seriju i da zadrži prednost do kraja deonice, ali je ona nakon 30 minuta iznosila samo pola koša.

Fener preokreće rezultat već od starta poslednjeg kvartala, dolaze i do maskimalnih +8, ali domaći sastav nije imao nameru da se preda.

Ponovo su odlično zaigrali u finišu, a trojkom Mehije na četiri sekunde do kraja došli su do preokreta. Meli je promašio šut za tri poena na drugoj strani, te je slavlje u Bursi moglo da počne.

Prva petorka Tofaša je danas iznela sav teren, prednjačio je junak Semi Mehija sa 23 poena, dva manje dodao je Kađi, dok je 20 ubacio Kroker. Odličan i Henri sa 12 poena, osam asistencija i sedam skokova, dvocifren sa 11 poena i Ovens. Klupa Tofaša ubacila je samo četiri poena.

U ekipi Fenerbahčea 20 poena i šest asistencija Breda Vonamejkera, 16 je dodao Bobi Dikson, dok je 11 upisao kapiten Mahmatoglu. Po 10 su dodali Datome i Džejson Tomspon. Gudurić je takođe imao solidan doprinos, ubacio je devet poena uz četiri asistencije za nešto više od 13 minuta na parketu.

Da ponovimo, trenutno je 2:1 u finalnoj seriji za Fener, naredni meč se takođe igra u Bursi, a igra se dok jedna ekipa ne ostvari četiri pobede. Naredni meč je na programu u ponedeljak, 11. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke