Todorić objasnio zbog čega je propao Partizan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.04.2018.
10:31
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Ali, sada se vidi i svetlo na kraju tunela...

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Još od 2014. godine i osvojene titule prvaka Srbije, sa generacijom Bogdana Bogdanovića, Žofrija Lovernja i ostalh, Partizan je sve do ove zime čekao na prvi sledeći trofej.

Konačno je osvojen u februaru na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, gde je Partizan u finalu savladao Zvezdu i tako najavio povratak na šampionski nivo.

Sada se crno-beli bore i za ''duplu krunu'', kroz Superligu Srbije u kojoj su uspešno startovali, sa sve četri pobede, a do kraja ćemo videti koliko su šampionske ambicije realne u ovom trenutku.

Nekada se to pitanje ne bi postavljalo, ali sada je još uvek opravdano, imajući u vidu dugogodišnju finansijsku krizu crno-belih.

Upravo o toj krizi i razlozima zbog kojih je do nje došlo, govorio je dugogodišnji sportski direktor Partizana Dragan Todorić u intervjuu za ''Informer''.

Suština njegove priče je u ovoj rečenici:

"Davali smo košarkašima ugovore koje nismo mogli da ispoštujemo i zato smo izgubili poverenje kod igrača i menadžera", istakao je Todorić.

On se u ovom intervjuu vratio i gotovo dve decenije unazad, otkrivši pritom zanimljivo zapažanje - da u Partizanovi finansijski problemi zapravo počeli onda kada je počela i 13-godišnja dominacija crno-belih u Srbiji!?

''Ovo je praktično državni klub, pa nam je ranije neko uvek pomagao, razne državne firme. To je tako funkcionisalo do 2000. godine. Posle toga sve se promenilo.

Vlade Divac i Predrag Danilović su dosta svog novca davali u klub i to nam je bilo dovoljno da budemo na nuli ili slabijem minusu, uz prodaju igrača svakog leta. Samo što to nije trajalo dovela... Od 2011. ušli smo u velike dugove'', kaže Todorić, smatrajući da crno-beli nisu bili spremni na tranziciju koja je usledila u tom periodu.

Ipak, najveća kriza nastala je posle poraza Partizana na F4 ABA lige 2014. u ''Areni'' od Cedevite, kada je Nolan Smit onom trojkom šokirao sve u Partizanu.

''Da smo slavili, možda bismo imali šansu da se izvučemo'', smatra Todorić.

Nedugo zatim, došla je nova uprava Partizana na čelu sa Nikolom Pekovićem, legendarni trener Duško Vujošević je završio svoju misiju u klubu i pritom stavio tačku na prijateljstvo sa Todorićem.

U ovom intervjuu, Todorić je aludirao i na Vujoševićeve česte istupe u medijima u poslednjim godinama svog mandata u Partizanu i primetio da je ''došlo je i do problema sa javnim preduzećima, pošto u jednom trenutku i komunikacija sa državnim vrhom nije bila kako treba''.

Ipak, o Vujoševiću nije želeo da priča, izuzev da mu poželi dobro zdravlje.

Da za Partizan ipak dolaze bolji dani, Todorić zaključuje i na osnovu onoga što vidi u radu aktuelnog rukovodstva na čelu sa Ostojom Mijailovćem.

''Sadašnja uprava na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem je veoma ambiciozna. Mnogo stvari je urađeno od njegovog dolaska i verujem da Partizan očekuju bolji dani'', zaključio je Todorić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
!?!?!?!?!?
Monday, 30.04.2018
11:34

Zbog tebe je propao jel si radio Duletu iza leđa,oterao si Đikića a ti si jedan obični propali kladioničar koji uzima pare od zelenaša.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 30.04.2018
11:11

Nevjerovatno, nakon svega, covjek izasao u javnost i tako jednostavno sve objesnio da ce ove izjave najvjerovatnije proci nezapazeno! :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 30.04.2018
11:02

Kada njihov covek sve kaze. Drzavni klub,koga je drzava odrzavala da ne propadnu,a sada su tu gde jesu,jer imaju samo 30 drzavnih sponzora,jos malo ce preko dresa nositi jedan providni dres da i na njega zakace kog sponzora.

avatar
ludjak
Monday, 30.04.2018
11:19

imate 6x vise sponzora.... o cemu ti pricas.... partizan i zvezda su drzavni klubovi, normalno da ih drzava odrzava, problem je samo sto jedan odrzava a drugom daje toliko taman da ne propadne....

avatar
Man united
Monday, 30.04.2018
17:12

Погледај мало боље ко има више државних спонзора. Ако наставиш да се шравиш луд, има да ти их све набројим овде...

avatar
!?!?!?!?!?
Monday, 30.04.2018
11:30

Samo da nam na dresu ne piše IDEA pa makar propali.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
10:40

TEBI je zdravlje stradalo?! Sram te bilo za te prozivke, kakav si ti antiheroj!!!

avatar
mosala1983
Monday, 30.04.2018
16:30

Јел рече Државни клуб. Срам га било да говори истину.

avatar
Zeljko Trisic
Wednesday, 02.05.2018
10:01

Pa svi u Superligi su drzavni klubovi osim FMP Zeleznika, sta je tu cudno. I u fudbalu su svi drzavni osim dva-tri tima. Tek kad se privatizuju Partizan i Zvezda tad ce polako privatizovati sve

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
16:43

Sigurno nisam mislio na taj deo, to nije prozivka nego konstatacija.