To je Trinkijerijev Partizan, pogledajte dobro ovu fotografiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.11.2018.
20:49
Izvor: Sportske.net

Požrtvovanost, mnoštvo ukradenih lopti, bacanje po parketu, ogromna energija... sve to je krasilo igru Partizana u večerašnjem derbiju protiv Cibone.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana nastavili su da ređaju pobede pod vođstvom novog trenera Andree Trinkijerija.

U derbiju sedmog kola ABA lige, crno-beli su u odličnoj atmosferi u ''Pioniru'' savladali zagrebačku Cibonu sa 86-67, što im je treća uzastopna pobeda od dolaska Trinkijerija, a ukupno četvrta u regionalnom takmičenju ove sezone.

Prvo poluvreme bilo je zaista nesvakidašnje. Počelo je katastrofalno po Partizan, Cibona je u uvodnim minutima pogađala iz svih pozicija, crno-beli za to vreme potpuno van ritma u napadu i za tili čas je na semaforu stajalo 0:12!

Naravno, reagovao je Trinkijeri, i tajm-autom i izmenama, ali Cibona je nešto kasnije dodatno uvećala svoje vođstvo, bilo je 23:8 u njihovu korist!

I kada je izgledalo da su domaći sve nervozniji i nesigurniji, usledila je njihova fantastična reakcija. Nošeni energijom Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića u odbrani, crno-beli su konačno proradili i u napadu i započeli svoju neverovatnu seriju od 25:0!

Sve se preokrenulo na terenu, Zagrepčani nisu znali šta ih je snašlo i Partizan je ekspresno, iz dvocifrenog minusa otišao u dvocifreni plus - 33:23.

Gilbert je svojom trojkom prekinuo fenomenalni niz crno-belih, a Cibona na ulasku u finiš poluivremena prilazi i na 40:38.

Ipak, Partizan preko Marinkovića i Sija uvećava prednost i na poluvreme se otišlo sa 45:40 u korist crno-belih.

U nastavku Partizan nije dozvolio rivalu da ozbiljnije pripreti, doduše bilo je 49:48 u jednom trenutku, ali od tada su domaći lagano uvećavali prednost koja je na kraju iznosila i dvadesetak poena razlike.

Ono što se još jednom mora istaći jeste partija Radeta Zagorca, ali i veliki broj ukradenih lopti u odbrani, u čemu je prednjačio Aleksej Nikolić sa ukupno šest ostvarenih ''krađa''. Ovacijama je ispraćen sa terena posle pete lične greške...

Rade Zagorac je sa 15 poena bio najefikasniji u Partizanu, Lendejl je upisao 14, uz šest skokova, Nikolić se zaustavio na 13, Marinković na 12, a Pejdž na 10 poena.

Cibonu su predvodili Bundović sa 14 i Ljubičić sa 10 poena.

Partizan sada ima skor 4-3, Cibona je od večeras na 3-4.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke