Težak peh - Borac bez reprezentativca u odlučujuće brobe za ABA ligu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.03.2018.
16:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Borac izgubio je u subotu mnogo više od jedne utakmice...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Lider Košarkaške lige Srbije i Druge ABA lige doživeo je u subotu peti poraz u domaćem prvenstvu, ali se posle duela sa Dinamikom najmanje priča o rezultatskom neuspehu.

Ekipu Borca već u utorak čeka gostovanje u Novom Mestu, a trener Raško Bojić otkrio je pred put u Sloveniju da povreda reprezentativca Ilije Đokovića nije naivna i da ga čeka mesec dana pauze.

"Putujemo u Novo Mesto pod utiskom dešavanja u meču sa Dinamikom, kada je Ilija Đoković povredio koleno. Ispostavilo se da ta povreda nije naivna, i zahteva četiri nedelje mirovanja", objasnio je trener Borca.

Utakmica u Novom Mestu nema tako veliki značaj jer je Borac već obazbedio mesto na završnom turniru Druge ABA lige ali problem predstavlja to što Đoković neće biti spreman da pomogne timu u odlučujućim borbama za plasman u prvi rang regionalnog takmičenja.

"Mi ćemo u novonastaloj situaciji morati da se mobilišemo, prestrojimo i maksimalno iskoristimo postojeći potencijal kako bi u narednom periodu izvojevali najbolje moguće rezultate", konstatovao je Bojić.

Plejmejker Borca bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu tokom sezone sa prosekom od 15,7 poena i 5,1 asistencijom po meču u Drugoj ABA ligi, dok je u KLS beležio prosek od 13 poena i 5,1 asistencija po meču.

Utakmica 22. kola Druge ABA lige između Krke i Borca igra se u utorak od 18 časova, a fajnal-for u Čačku na programu je 3. i 4. aprila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaBuki
Sunday, 25.03.2018
19:34

Mislim da bi fmp mogao da pozajmi borcu uskokovica bar za f4. Ako je dozvoljeno da sr registruju igraci...

avatar
Diskretni heroj
Sunday, 25.03.2018
16:30

Velika steta ako Borac ne osvoji. Kosarkaski grad, stalno puna hala, dosta mladih igraca se razvija. Ali i pored odsustva Ilije ,Borac je favorit. Marinovic ce verujem pokazati klasu i u potpunosti nadomestiti izostanak Ilije. Napred Borac !