Teror "Grizlija", Lebronu prehlada i poraz, veče Balkanaca!

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.11.2014.
08:41
Izvor: Sportske.net

Memfis poslao poruku, definitivno su kandidati za titulu, rastrgli Hjuston i ostali sami na čelu tabele. Klivlendu packa kod kuće od Denvera, Vučević, Dragić i Bogdanović odigrali odlično. Čikago silan van svoje dvorane, Blejzersi su majstori preokreta!

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Derbi večeri pripao je Memfisu. Nije greška, "Grizliji" su ubacili čak 119 poena Hjustonu i ostali usamljeni na prvom mestu  u ligi.

Šta se desilo?

Već u prvoj četvrtini bilo je +16 za domaćina, prednost je rasla, šutirali su sjajno što nikada nije bila karakteristika ove ekipe. Hjuston je uz njih najbolja odbrana lige, prosečno dozvoljavaju rivalu manje od 90 poena po meču. Ipak, nisu imali rešenje, "Grizliji" su ih rastrgli sa 53.5% šuta, napravili su duplo manje grešaka. Sedam ih je bilo dvocifreno, Konli je ubacio 19 poena, na drugoj strani su spustili Hardena na 6. U jednom trenutku je Memfis bio na +36 i kome nije bilo jasno, sada jeste, oni su kandidat za titulu.

U Čikagu ponovo Džordanovo vreme. Makar brojke to nagoveštavaju. Bulsi su noćas preslišali na Pacifiku Kliperse, imaju skor 6-0 na strani, prvi put od jeseni 1996. kada ih je predvodio MJ.

U redovima Čikaga nije bilo Rouza, ali je Džimi Batler sa 22 poena predvodio šestoricu "Bikova" sa dvocifrenim učinkom.

Domaćin je uspeo da smanji prednost u finišu, ali najviše što su se spustili bilo je -7. Mnogo toga u igri Klipersa ne štima, u trećoj četvrtini ubacili su samo 14 poena, Grifin je promašio 5 od 10 bacanja, imali su stravičnih 45% šuta sa penala, pa nije ni čudo što su pretrpeli četvrti poraz u sezoni.

San Antonio je lako dobio Sikserse koji su izgubili i deseti put u nizu na startu sezone. Popović je ispunio misiju veterani su odigrali ukupno tek nešto više od 40 minuta, u prvi plan je izbio Mat Boner sa 18 poena.

Portland je opet jurio rezultat i još jednom poraz pretvorio u pobedu. U Oregonu su pali Pelikansi koji su u poslednju četvrtinu ušli sa +12. A onda je usledio uragan, Lilard je trojkom stotinak sekundi pre kraja izjednačio i spasa za Nju Orleans nije bilo. Inače Blejzersi su se vratili sa -23 prošle nedelje protiv Šarlota, sada je bilo -16 tokom treće četvrtine. Lilard je ubacio 24 poena, na drugoj strani Dejvis 31, uz 11 skokova. Ovo je bio peti trijumf u nizu za Portland.

Majami je bez Vejda prekinuo seriju od tri poraza, Boš i Čalmers su bili prevaga protiv Netsa koji su takođe u lošoj formi, izgubili su četiri u nizu. Bruklinu nisu pomogla ni 22 poena Hrvata Bogdanovića, Teletović je ubacio 11.

Orlando je uz veliku partiju Nikole Vučevića odneo pobedu iz Detroita. Crnogorac je ubacio 25 poena imao 14 skokova, Medžik je sada na 5-7. Haris je u poslednjoj četvrtini ubacio 14 poena očajnom Detroitu čiji trener Van Gandi je gledao kako njegov nekadašnji tim primenjuje ono što ih je naučio. Ubacili su 13 trojki i ova sezona pokazuje da mladi tim raste.

Odličan je bio i Goran Dragić, Sansi su isčupali pobedu u Bostonu. Slovenac je ubacio 22 poena, imao 7 asistencija i 6 skokova, junak je Markif Moris koji je brojao do 30. Feniks je dobio odbranom u finišu, Bledso je ukrao loptu u završnici, zakucao i to se ispostavilo kjao ključ u pobedi gostiju iz Arizone.

Dirk Novicki je probio novu granicu, onu od 27 000 poena, u istom klubu. Dalas je lako dobio u Severnoj Karolini, Dirk je sada u sjajnom društvu, sa Džordanom, Kobijem i "Poštarom" Melounom. Mavsi su najefikasniji tim lige, napunili su i Šarlot koji se predao bez otpora, verovatno i zbog umora posle povratka sa turneje po Zapadu.

Iznenađenje u Klivlendu, Denver je stigao do treće pobede u sezoni protiv Lebrona. "Kralj" je bio prehlađen, propustio jutarnji trening, ubacio 22 poena, ali nije mogao puno da pomogne svom timu. Nagetsi su kontrolisali utakmici, stigli do +14 u drugom poluvremenu i lako priveli posao kraju. Podsetili su na svoje najbolje dane, kada je tim imao i najdužu klupu u NBA. Petorica su bili dvocifreni, prekinuli su lošu seriju igara. Kavsi će morati da se vade u sredu kada u grad stiže šampion San Antonio. Biće to Lebronov prvi susret sa njima od kada su mu u maju uzeli prsten.

Rezultati:

Portland - Nju Orleans 102:93
Klipersi - Čikago 89:105
Memfis - Hjuston 119:93
San Antonio - Filadelfija 100:75
Šarlot - Dalas 80:107
Klivlend - Denver 97:106
Bruklin - Majami 83:95
Detroit - Orlando 93:107
Boston - Feniks 114:118

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Crna Gora
Tuesday, 18.11.2014
17:09

Bravo, Nikola, Crnogorčino stara!!!

avatar
Ronaldinjo
Tuesday, 18.11.2014
16:32

Vučević je jos jednom pokazao o kakvom se centru radi, mislim da mu je statistika jedna od najboljih na centarskoj poziciji u NBA