Teove majstorije, Bobi se nameće Krstajiću!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 11.03.2018.
08:46
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić odigrao najbolju partiju u poslednje vreme, Marjanović desetak minuta na parketu, pre meča poslao poruku selektoru, Mladenu Krstajiću...

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Nije bilo lako, iako je motivacija Klipsa bila veća. Uspeli su ipak u poslednjoj četvrtini da slome otpor Orlanda i da stignu trijumfa koji ih je pomakao pola koraka ispred Denvera i Jute u borbi za poslednju kartu za doigravanje.

Serijom 12:4 u finišu domaćin je rešio meč, Lu Vilijams je ubacio 25 poena, Tobajas Haris 21, Teodosić odličan 15 poena i 7 asistencija, njegova najbolja partija u poslednje vreme.



Bobi Marjanović je igrao desetak minuta, par poena i tri skoka za centra domaćih. Kod Orlanda, Vučević 17 poena, 10 skokova, Hezonja starter, 5 poena.


Inače Bobi je pokazao i zavidno fudbalsko znanje pre meča, možda ga Krstajić povede u Rusiju. Šalimo se, naravno, ali malo "sokera" pred meč nije naodmet.

Klipersi sada kreću na turneju od tri meča, stvari će biti teže, prva stanica je Čikago gde su takođe pod imperativom pobede.

Oklahoma je dobila San Antonio, Rasel Vestbruk je napravio novi tripl-dabl (19. u sezoni), 21 poen, 12 skokova, 10 asistencija, kao i obično, Tander je bolje odigrao protiv jače ekipe, to im nekako prelazi u naviku. Sparsi očajni, izgubili su 9 od poslednjih 11 mečeva, klupa Oklahome je odlučila, dala im je 50 poena. Još teži zadatak za ekipu Grega Popovića sledi u ponedeljak, gostuju državnom rivalu i lideru Hjustonu...

Dalas je razbio Memfis, najgori tim lige, "Grizliji" bez Gasola, prave tim za narednu sezonu, forsiraju mlade igrače, ni Mavsima pobeda ne znači ništa, imaju tri više od Memfisa. Harison Barns i Barea su kombinovali 40 poena za ekipu iz Teksasa, 20 je dodao Dag MekDermot sa klupe, za goste ovo je 17. poraz u nizu, serija kojoj nema kraja. U prvom poluvremenu su šutirali tek 26% i lako se predali...

Majami je stigao do nove bitne pobede, Keli Olinjuk je ubacio 13 poena i imao 11 skokova, bivši centar Bostona ima zapažene role na Floridi. I bez Vajtsajda, sa 10 poena Dragića, Hit je slavio ubedljivo i povećao prednost nad ekipama koje ih jure u borbi za plej of. Doduše, cena pobede je povreda Vejda koji verovatno neće igrati sutra na gostovanju u Portlandu. Sada je Majami trijumfom smanjio prednost Vašingtona na samo dve pobede.

Na matineu, 30 poena Dvajta Hauarda, imao je i 12 skokova i 4 blokade, Šarlot je dobio Feniks, zaustavio seriju od pet poraza, ali oba rivala nemaju nikakvih šansi za plej of.

Rezultati:

LA Klipers - Orlando 113:105
Oklahoma - San Antonio 104:94
Dalas - Memfis 114:80
Majami - Vašington 129:102
Feniks - Šarlot 122:115

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke