Teov poker, treneru ništa nije jasno!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.12.2017.
08:03
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić ne gubi, to je izgleda pravilo u NBA. Uzalud smo čekali Jokića, zvižduci za Pola Džordža u Indijani, Mirotić se posle nokauta ne može prepoznati. Roketsi dele lekcije...

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Krenulo je i Klipersima. Teo se vratio, nova pobeda za njegov tim, Srbin je ostao perfektan, četiri meča u NBA lige, četiri pobede. Lu Vilijams je razbio Orlando, 31 poen, DeAndre Džordan imao 16, uz 20 skokova, pa su Klipsi turneju otvorili trijumfom na Floridi.  

Iako je domaćin bolje počeo, Klipersi su u drugom poluvremenu šutirali preko 50% i na kraju prelomili meč. Teo je promašivao, ali je uz 8 poena, imao po 6 skokova i asistencija.

Na drugoj strani, po običaju, Vučević dabl-dabl, 14 koševa, 12 skokova, ukrao je i četiri lopte, odlična partija Hezonje, svoj drugo start obeležio je sa 17 poena i 9 skokova.

Dok Rivers je izjavio da tek upoznaje Teodosića uživo, iako se vidi da je odigrao mnogo važnih mečeva.

"Kako se utakmica bliži kraju on igra sve agresivnije, to volim kod njega"
, primetio je kouč Klipersa, koji očigledno ne zna kakvo je oružje dobio.



Nikola Jokić se nije vratio u tim Denvera, još jedan meč je presedeo na klupi, Meloun ga štedi, Denver je pokazao zube u Bostonu, ali je Kajri Irving bio prevaga sa 33 poena. Džajlen Brain je dodao 26, "Kelti" su na 13-2 kod kućwe ove sezone. Kod Nagetsa, Geri Heris, rekord karijere sa 36 poena, domaći su bili bez Ala Horforda, ali su zatom imali 60% šuta i postigli najveći broj poena u sezoni. Jokić je inače propustio sedam mečeva, videćemo da li je vreme za povratak sutra uveče u Koloradu protiv Pelikansa.

Oklahoma nastavlja da igra po sistemu toplo-hladno, odneli su pobedu iz Indijane, novi tripl-dabl, Rasa Vestbruka, 10 poena, 12 asistencija i 17 skokova. Melo i Pol Džordž su se ispromašivali, ali je Adams ubacio 23 poena, ponovo je Novozelanđanin odigrao sjajan meč, imao je i 13 skokova. Pol Džordž je izviždan, kako rekosmo nije pogodio ništa, ali je na kraju sa dva bacanja i jednom ukradenom loptom ipak zapečatio sudbinu Pejsersa koji su se sa -11 vratili u poziciju da igraju za pobedu. Bojan Bogdanović 15 poena, Oladipo 19, ipak pobeda je pripala Tanderu.

Vašington je dobio Memfis uz 18 poena Bredlija Bila, vratio se Džon Vol posle par nedelja, ubacio je 13 poena, imao 4 asistencije, videle su se posledice pauze. Vizardsi su umalo izgubili +17, na kraju, nekako sačuvali pobedu.

Portland je odneo pobedu iz Majamija, MekKolum je ubacio 28 poena, čudna sezona za Blejzerse, poznati kao odličan domaćin, oni ove godine bolje igraju van "Moda Centra". Lilard se razgoropadio u finišu, 7 od 18 poena je postigao u poslednja tri minuta i prelomio meč. Majamiju nisu pomogle ni sedam trojki rezerviste Elingtona, Dragić 11 poena, uz loš šut, oba tima bez startnih centara, Vajtsajda, odnosno Jusufa Nurkića.

Pelikansi su uz 25 poena Dejvisa savladali Milvoki, Kazins je dodao 26, imao i 9 grešaka, ukupno je Nju Orleans izgubio 21 loptu, ali dobio utakmicu. "Bugi" je pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu i rešio pitanje pobednika. Kod Baksa, Adetokumbo 32 poena, gosti su prekinuli seriju od tri pobede.

Čikago se probudio, povratak Nikole Mirotića je zlata vredan za tim, ubacio je 29 poena, imao 9 skokova u trijumfu nad Jutom. Crnogorac koji igra za Španiju je propustio početak sezone pošto ga je nokautirao saigrač Bobi Portis, ali sada dobro sarađuju na terenu. Kris Dan je pogodio ključni šut u finišu, pa su Bulsi i bez povređenog Markanena stigli do sedme pobede u šampionatu.

DeRozan je sa 37 poena doveo Toronto do pobede protiv Sansa, domaćin je bez povređenog Devina Bukera izgubio sva četiri meča, odličan Troj Denijels sa 32 poena, ubacio je sedam trojki, doveo tim do šanse da se bori za pobedu, ali su Kanađani bili mirni sa linije penala i rešili meč u poslednjih dvadesetak sekundi.

I na kraju, trijumf Hjustona nad Portlandom. Ovoga puta u glavnoj ulozi Kris Pol, njegova najbolja partija od kada je stigao u Teksasa, 31 poen, 11 asistencija i 7 skokova. Na drugoj strani Hauard 26 poena, 18 skokova, ali Šarlotu to baš i ne pomaže, imaju samo 10 pobeda ove sezone. Harden je ubacio 21 poen, razigra se u nastavku, ali je Kris Pol završio gotovo čitav posao. Ovo je 17. pobeda Roketsa u 18 mečeva, sa skorom 22-4 su vodeći tim lige.

Rezultati:

Hjuston - Šarlot 108:96
Feniks - Toronto 109:115
Čikago - Juta 103:100
Nju Orleans - Milvoki 115:108
Majami - Portland 95:102
Boston - Denver 124:118
Vašington - Memfis 93:87
Orlando - LA Klipers 95:106
Indijana - Oklahoma 95:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 14.12.2017
10:28

Hvala Teo i hvala menadjerima na granici Ostina i Dzordana s'obzirom da se Teo vratio.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 14.12.2017
14:07

Hahahah svi koji i malo prate su pogodili ta dva igrača :)))))