Teodosiću nije prijatno posle prvog otkaza u karijeri, ali...

  • Autor: Pavle Knežević

  • 18. februar 2019.

  • 14:04

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Štaviše. Sa Klipersima se rastao prijateljski, košarkaški razlozi su u pitanju.

Teodosiću nije prijatno posle prvog otkaza u karijeri, ali...
Foto: Epa/Mike Nelson
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić došao je danas na okupljanje reprezentacije Srbije pred kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, što mu je bilo prvo pojavljivanje pred novinarima od kada su ga LA Klipersi "vejvovali" i od kada je istekao prelazni rok.

"Ovo mi je prvi put sam dobio otkaz, da nazovemo po našem, a ne ono 'vejvovanje', nego otkaz. Nekako ti nije lako kad razmišljaš sa te strane, a sa druge, to je nešto što sam priželjkivao, jer nije bilo to - to.

Mučili su se Klipersi sa mnom i ja sa njima. Nekako nisam ni priželjkivao da budem trejdovan negde gde ne bih igrao ili gde bih igrao malo. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan situacijom. Ostali smo i dalje u super odnosima, ali mislim da je to bilo najbolje za mene
", rekao je Teodosić.

Što se tiče ove i sledeće sezone, tu je već sve rekao - dve reprezentativne utakmice i onda pauza do sledeće akcije reprezentacije.

Šta je bio problem sa Klipersima? Čisto košarkaški ili...?

"Prosto košarkaški. Oni su draftovali mladog plejmejkera (Šai Gildžs-Aleksander), koji je s punim pravom dobio šansu i koji igra zaista sjajno. Nikakvih problema nije bilo, nego filozofija im je bila drugačija ove godine. Ja to razumem i ne ljutim se, nego tako se završilo i to je to", rekao je Teodosić.

Nove utakmice reprezentacije i jako važan termin - dve utakmice se igraju, Srbiji treba jedna pobeda da prođe dalje.

"Nekako, meni je uvek drago da dođem i igram za reprezentaciju i uživam što sam ovde. Potrudiću se koliko mogu da pomognem da ekipa ostvari bar jednu pobedu u dve utakmice da bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo", rekao je kapiten Srbije.

Tvoj dolazak je izazvao veliku pažnju, ne samo javnosti, nego i medija, ali i košarkaške javnosti.

"Navikao sam da je tako što se tiče pritiska, tako da ništa novo. Važno je da se koncentrišemo i fokusiramo na naredne dve utakmice i cilj koji je pred nama. Dobro se osećam. Nije da sam u najspremniji mogući, ali mislim da imam dovoljno snage i energije za ove dve utakmice", rekao je Teodosić.

Hoćete li pobediti Estoniju, pa onda protiv Izraela da se napuni Pionir i da vas pozdravi i da pozdravi tebe?

"Ja se nadam da će biti tako i voleo bih da bude tako. Ja mislim da su momci koji su izneli kvalifikacije zaslužili da Pionir bude pun zbog tih momaka, ali i što će biti značajna utakmica za nas. Nadam se da će ljudi doći da podrže ove momke koji su igrali kvalifikacije ovih godinu dana", rekao je Miloš Teodosić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari