Teodosić o sankcijama FIBA: "Ruše san jedne generacije"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.04.2016.
23:49
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nije krio razočarenje zbog izbacivanja "Orlova" sa Eurobasketa, ali je priznao da bi eventualni izostanak sa Olimpijskih igrača srušio snove njegove generacije.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios
FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Povezane vesti

Dolazak Miloša Teodosića u Beograd na utakmicu četvrtfinalne serije Evrolige između Crvene zvezde Telekom i njegovog CSKA iskorišćen je da kapiten "Orlova" iznese svoj stav o poslednjim dešavanjima.

Reprezentacija Srbije kažnjena je zabranom igranja na Evropskom prvenstvu 2017. godine od strane FIBA Evropa, a postoje nagoveštaji da će "Orlovima" biti onemogućeno da se bore za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Svih ovih godina se borimo za Olimpijske Igre i to bi bila kruna naše generacije. Imamo šansu da se borimo za to i ako nam tu šansu neko oduzme zbog nekošarkaških razloga sigurno da ćemo biti razočarani, ali ništa nije na nama, čekamo odluku FIBA" rekao je večeras Miloš Teodosić.

Košarkaški savez Srbije u ponedeljak je pisao predsedniku FIBA i Evrolige ali su male šanse da će ti dopisi Dragana Đilasa uticati na odluke Međunarodne košarkaške federacije.

Poslednjeg radnog dana tekuće nedelje na Bordu FIBA odlučivaće se o tome hoće li Srbiji biti oduzeto domaćinstvo kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je trebalo da bude organizovan početkom juna u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 19.04.2016
08:46

Ljudi, kaže se razočarAnje, ne razočarEnje.

avatar
RedDevil89
Tuesday, 19.04.2016
07:29

Stvarno sramota. Sport je sve osim sporta. Politicke igre I prepucavanja, pranje novca.