Teodosić o Mundobasketu, ovo je mišljenje kapitena!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.09.2019.
10:14
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić dao svoje mišljenje.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Kapiten reprezentacije Srbije koji nije putovao na Mundobasket u Kini, Miloš Teodosić, po prvi put se oglasio nakon završetka tog takmičenja istakavši da nije neuspeh ono što se desilo u Kini.

"Mnogo je teže kada se gleda sa strane nego kad se igra. Veća je nervoza, nerviraš se. Onako igraš i ne razmišljaš mnogo. A ovako, vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno", rekao je Teodosić za "Novosti".

"Znali smo da je ovo prvenstvo prvo na koje putujemo sa ulogom favorita. I mi, igrači, smo imali najveća očekivanja, a i kompletna javnost. Stvorio se pritisak, bilo je samo pitanje sa kojom medaljom ćemo se vratiti", ističe kapiten naše reprezentacije.

Imajući u vidu da je reprezentacija otišla u okrnjenom sastavu, Teodosić smatra da je i ovo uspeh.

"Desile su se te povrede. Gagi Milosavljević i ja nismo ni otišli, Lučić je skoro bez treninga putovao, Bjelica imao problema. Zbog svih okolnosti, ne mogu da izgovorim da je to 'neuspeh'. Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat. Argentina nije imala šta da izgubi, kao mi na nekim prethodnim šampionatima. Nisu imali veću želju, ali očigledno da su naši bili stegnuti i uplašeni", rekao je Teo.

Posebno je istakao žal za odlaskom Saleta Đorđevića.

"Žao mi je zbog Saleta, nismo stigli ni da popričamo ovde u Bolonji. Razumem njegovu odluku i prihvatam je. Uradio je mnogo za srpsku košarku, osvojene su tri srebrne medalje",
rekao je Miloš Teodosić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Sunday, 29.09.2019
15:38

Pruce o pritisku su za malu decu. Ako nisu navikli da igraju pod pritiskom i velike utakmice, onda i nisu veliki igraci. Trebalo bi da ne vole da igraju utakmice sa Filipinima itd, da jedva cekaju ekipe kao sto je Spanija, a ne da se boje. Igraju godisnje po 60+ utakmica, a pricaju o nekom pritisku. Losi su to izgovori.

avatar
REVØLT
Sunday, 29.09.2019
10:21

Daj, Milose, mani se...