Teodosić brine ''Armejce'': ''Osećam bol, ali neću misliti na povredu''

Autor: Milovan Longinov
petak 19.05.2017.
09:36
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Teo će stisnuti zube, može li CSKA da odbrani trofej?

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Kapiten reprezentacije Srbije i najbolji igrč "armejaca" nije se u potpunosti oporavio od povrede lista, ali insistira da po svaku cenu predvodi svoj tim u polufinalnom meču sa Olimpijakosom.

Teodosić je priznao da i dalje oseti posledice povrede, ali da će stisnuti zube i biti na raspolaganju ekipi.

''Generalno je fajnal-for takav da i sa dva ili tri treninga moraš da odigraš. Fizički možda nisam u potpunosti spreman, mentalno jesam i potrudiću se da pomognem ekipi. Osećam bol, ali je to manje važno. Fokusiraću se na igru i trudiću se da na to ne obraćam pažnju'',
rekao je Teodosić za Novosti.

CSKA je na neki način rasterećeniji u Istanbulu, pošto je osvojio titulu prošle sezone, ali Teo tvrdi da je teže odbraniti trofej.

''Sa te strane jeste možda lakše, jer smo osvojili titulu prošle godine. Međutim, sada smo došli ovde da je odbranimo i možda je u neku ruku teže odbraniti nego osvojiti trofej. Videćemo to u narednim danima. Iskustva nam ne manjka i to moramo da pokažemo na parketu''.

U grupnoj fazi, CSKA je u oba navrata savladao Olimpijakos, međutim, Moskovljani imaju problem sa crveno-belima u nokaut fazi.

Tokom poslednjih pet godina Olimpijakos i CSKA ukrstili su koplja na tri završna turnira i svaki put slavio je grčki šampion.

''Oni već dugi niz godina igraju zajedno, ne menjaju se mnogo i sjajna su ekipa. Spanulis je pokretač njihove igre, ali ne zavise samo od njega. Tu je Printezis, njihov timski duh i oni su opasan rival kojeg mnogo respektujemo'', zaključio je Teodosić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke