Teo, trener ima samo jednu poruku za tebe, odjeknula širom Amerike!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.10.2017.
12:35
Izvor: Sportske.net

Veliku težinu nosi izrečeno kada se ima u vidu da je izašlo iz usta Doka Riversa. Evo šta se očekuje od Miloša Teodosića u nastupajućoj sezoni.

Epa/Mike Nelson
Epa/Mike Nelson

Povezane vesti

Manje od deset dana ostalo je do početka nove sezone u NBA ligi, a trener Los Anđeles Klipersa Dok Rivers konačno je otkrio šta tačno očekuje od srpskog internacionalca Miloša Teodosića.

Nakon poraza od Portlanda u predsezonskoj kontrolnoj utakmici (134:106) Dok Rivers je kazao kako ne može da bude zadovoljan igrom u odbrani, a onda je usledilo pitanje vezano za izdanje Miloša Teodosića.

"Samo želim da ostane agresivan. Miloš nije dobar već odličan šuter, ali se trenutno muči sa šutevima po pitanju tajminga. Svi znamo da ume da asistira, radi se verovatno o najboljem asistentu kojeg sam ikad video ali sam mu pre utakmice rekao da želim da šutira. Asistencije nisu problem, želim da uđe u šuterski ritam i u tom smislu želim da bude više agresivan", kazao je Dok Rivers.

Miloš Teodosić je i pored povrede prsta sinoć uspeo da odigra jako dobro i da za 27 minuta provedenih na terenu postigne 15 poena (1/5 za dva, 4/7 za tri, 1/2 bacanja) i da upiše tri asistenije i dva skoka.

"Primetio sam da nije imao dovoljno često loptu u rukama. Sa njim i Beverlijem na parketu, delovalo je da 'Pet' češće ima loptu kod sebe a Miloš je dečko koji ima talenat za dodavanje zbog čega bi lopta trebalo da bude u njegovim rukama. U tom smislu takođe moramo da uradimo bolji posao", dodao je trener Klipersa.

Dok Rivers je dodao da u situacijama kada Teodosić ima otvorene šuteve mora i da ih uzme, a ne da asistira.

"Na prethodnim utakmicama bilo je situacija kada je dodavao u trenutku kada ima otvoren šut. Želim da uzima te šuteve jer je odličan šuter. Snaći će se on, ima trideset godina, naigrao se košarke u životu samo je potrebno da se navikne na NBA, a tu je i novo okruženje, novi saigrači. Biće potrebno vreme da to dođe na svoje", zaključio je Rivers.

Do početka sezone Klipersi će odigrati još dve kontrolne utakmice i to protiv Sakramento Kingsa i LA Lejkersa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke