Teo se vratio i pogodio za pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.12.2017.
07:52
Izvor: Sportske.net

Najbolji način da proslaviš povratak, jedna stvar je neverovatna, ne sanjate, jedna kolona je ostala prazna...

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Igrali su zajedno, umesto da se tuku. Mirotić i Portis koji je poslao Crnogorca u bolnicu su kombinovali 47 poena u iznenađujućoj pobedi Čikaga nad Bostonom. Doduše, "Kelti" bez Irvinga, ali svejedno, najgori tim lige je odigrao odličnu utakmicu i stigao do treće pobede u nizu.

Hjuston je nastavio sa pobedama, iako su Pelikansi pružili snažan otpor. Ipak, u poslednjoj četvrtini su stali, domaćin je okrenuo rezultat i stigao do trijumfa.

Klint Kapela je ubacio 28 poena, rekord karijere za Roketse, Harden postigao 12 uzastopnih poena kada se lomilo i rešio meč u poslednja tri minuta. On je imao problema sa povredom, odigrao loše prvo poluvreme, ali "Bradonja" je i takav, nenadmašan. Napravio je i 17 asistencija, izjednačio rekord karijere. Pelikansi bez Dejvisa, Holidej je brojao do 37, ali gosti nisu uspeli da prekinu seriju Roketsa od deset pobeda u nizu.

Šarlot je prekinuo crnu seriju u Oklahomi, koja definitivno predstavlja razočaranje sezone. Hauard je ubacio 23 poena, Kemba Voker 19, Hornertsi su u trećoj četvrtinio ubacili 40 poena, imali odličan procenat šuta, ovo je tek njihova druga pobeda u gostima. Ras Vestbruk je ubacio 30 poena, ali ovaj tim ne funkcioniše, imali su ponovo slabe procente šuta, ako je za utehu, dali su 24 od 25 bacanja iako su drugi najgori tim lige sa penala.

Majami je rasturio Memfis u Tenesiju, ovo liči na sezonu suza za "Grizlije", Dragić je ubacio 19 poena, imao po 5 skokova i asistencija.

Šampion je dobio Portland, Voriorsi bez Karija, Grina i Pačulije, Kevin Durant je opet nosio tim sa 28 poena, imao je 9 skokova i 5 asistencija. Klej Tompson je dodao 24 poena, klupa je mnogo pomogla,tačnije igrači koji su zamenili odsutne, Omri Kaspi i Džordan Bel su ubacili po 11 poena, Nik Jong 12...

Kod Portlanda, Lilard 39, njegov tim je treći na Nortvestu, imaju skor 13-13, ali navijače brine to što ove godine bolje igraju na strani nego u svom "Moda centru", što zaista niko nije očekivao.

I na kraju, vratio se Teo.

Klipersi su savladali Toronto, Srbin je malo zarđao kada je šut u pitanju, meč je završio sa 12 poena i 7 skokova, morali smo par puta da proveravamo, nije imao nijednu asistenciju. Ali je zato pogodio ključnu trojku na 88:87 i prelomio utakmicu protiv Kanađana.

Asistencije? Problem je što su njegovi saigrači promašivali, ali u prvim komentarima posle meča kaže se da će igrati po 30 minuta svake večeri i da će Klipersima sa njim biti mnogo lakše.

Rezultati:

La Klipers - Toronto 96:91
Golden Stejt - Portland 111:104
Memfis - Majami 82:107
Oklahoma - Šarlot 103:116
Hjuston - Nju Orleans 130:123
Čikago - Boston 108:85

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke