Teo se probudio, protiv Hardena nema leka!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 01.03.2018.
09:11
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić odigrao najbolju partiju u poslednjih nekoliko nedelja, lider prejak. Bobiju mrvice, u ostalim mečevima novi peh za San Antonio, šampion dobio u prestonici, Boston šutirao najbolje u poslednjih pet godina...

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Lider je bio prejak za Klipse. Hjuston je nastavio strašnu seriju, dobili su 14. meč u nizu, rasturili su domaćina u prvoj četvrtini, poveli 31:7. Harden je 17 od 25 poena ubacio u tom periodu igre.

Klipersi posle teškog meča u Denveru nisu imali snage da se vrate u utakmicu. Ovoga puta nije bilo vatre i sukoba kao prošli put, Teo se vratio u petorku, 13 poena, 6 skokova, 4 asistencije, Bobi je odigrao tek tri minuta, nije ni šutirao, uhvatio je dve lopte.

Chris Paul and Teodosic find their big men running the floor!#Rockets 94 / #ItTakesEverything 80 midway through Q4.

📺: @ESPNNBA pic.twitter.com/tfyrdNgua2

— NBA (@NBA) 01. март 2018.

U seriji su i Pelikansi, nezaustavljivi Entoni Dejvis je vodio tim do pobede u San Antoniju, 26 poena, 15 skokova, kod domaćin se posle duže pauze pojavio Rudi Gej, ubacio je 19 poena. San Antonio je u krizi, sada su izgubili i Oldridža, povredio se u prvom poluvremenu, pa je usledio preokret. Sedmom pobedom u nizu Nju Orleans je stigao na pola pobede od Sparsa, koji su sada četvrti, iza Minesote.

Sudar očajnika pripao je Feniksu, dobili su u Memfisu danu u kome je NBA liga upozorila da će timovi koji namerno gube mečeve, odnosno "tankuju" zbog lutrije biti kažnjeni. Sada Sansi imaju pobedu više od Memfis, predvodio ih je talentovani Džoš Džekson, četvrti pik prošlogodišnjeg drafta sa 29 poena.

Voriorsi su slavili u prestonici, Drajmond Grin je ubacio 11 poena, imao isto toliko asistencija i 6 skokova, Durant i Kari su iskombinovali 57 poena, za Vizardse to je bilo previše. Oni se drže sjajno bez povređenog Džona Vola. Uspeli su da do poluvremena pariraju, vrate se u meč, ali onda se dogodilo očekivano, dominantna treća četvrtina koja postaje zaštitni znak Voriorsa i sve je bilo brzo gotovo. Šampion nije posetio Belu Kući, Kari je u septembru rekao da neće ići, a onda je Tramp povukao pozivnicu. Umesto toga, Durant je u svom susedstvu vodio saigrače u muzej Afričko-Američke istorije i kulture.

U Dalasu produžetak, Okčlahoma je isčupala pobedu, 30 poena Vestbruka, 11 skokova, Pol Džirdž je ubacio 23 poena, Ras je u poslednjem minutu produžetka dao koš pod faulom i prelomio utakmicu, ruki Denis Smit Džunior nije realizovao poslednji napad za Mavse.

Boston je napunio koš Šarlota, dali su 134 poena, po 67 u svakom poluvremenu.Kajri je ubacio 34 poena za tri četvrtine, Seltiksi su imali prosek šuta od 62%, najbolji u poslednjih pet godina, pa je jasno zbog čega je Šarlot stradao.

Indijana je stala u Atlanti, Houksi su zabeležili jednu od retkih pobeda, Denis Šreder je ubacio sedam od poslednjih osam poena za Atlantu koja je ukrala rivalu 13 lopti. Pejsersi su napravili 24 greške, to je odlučilo i pored odlične igre Bogdanovića, Hrvat je ubacio 26 poena.

Austrijanac Jakob Peltl odigrao je odličan meč na Floridi, Toronto je dobio slabi Orlando, centar Kanađana je utakmicu završio sa 13 poena, 8 skokova, 5 asistencija, imao je i 3 blokade i 2 ukradene lopte. Gosti su u finišu pojačali ritam, Medžik to nije uspeo da isprati, DeRozan je ubacio 21 poen, Lovri 17. Na drugoj strani Furnije i Hezonja po 17, Vučević 14, Orlando je imao sedam dvocifrenih igrača i opet izgubio utakmicu.

Detroit je spustio Bakse na 87 poena, Dramond je ubacio 16 koševa, imao 15 skokova, domaćin je dominirao u reketu, Pistonsi i dalje imaju nadu, osmoplasirani Majami beži tri pobede, Milvoki sada četiri, Baksi su sedmi na Istoku.

Rezultati:

LA Klipers - Hjuston 92:105
San Antonio - Nju Orleans 116:121
Dalas - Oklahoma 110:111 pr.
Vašington - Golden Stejt 101:109
Memfis - Feniks 102:110
Boston - Šarlot 134:106
Atlanta - Indijana 107:102
Orlando - Toronto 104:117
Detroit - Milvoki 110:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke