Teo protiv Dragića, umešale se sudije! Željkov pulen iz Fenera, delio blokade kao bombone!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 17.12.2017.
09:08
Izvor: Sportske.net

Teodosić postigao najviše poena u kratkoj NBA karijeri, ali i okusio poraz. Juta nije mogla ništa neverovatnom Lebronu, ali će jedan čovek pamtiti meč...

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Teo više nije neporažen. Srpski plej je okusio prvi poraz u karijeri u NBA ligi iako je odigrao solidnu partiju. Doduše, nikako da namesti šut, 13 poena, ali loš procenat, pogodio je samo dve od deset trojki, 6 asistencija i 5 skokova za Srbina. Ovih 13 poena su mu rekord, za ovih pet mečeva koje je odigrao.

Na nesreću gostiju, Džef Ričardsona je odigrao partiju života, ubacio 28 poena, u utakmici na mali broj koševa, to je i odlučilo. Erik Spolstra je postao najuspešniji trener u istoriji Majamija, odnosno ima najviše pobeda, 455 preskočio je Rajlija.



Dragić je ubacio 10 poena, meč je inače obeležila sporna odluka sudija, faul nad Ričardsonom, iako se videlo da je on nagazio Lua Vilijamsa. Teodosić je inače u poslednjoj četvrtini bio odličan, držao Klipse u igri sa 10 poena u nizu, ali je eto okusio poraz. Dok Rivers je posle meča rekao da su neke odluke bile nerazumljive...

Boston se posle gorke pilule protiv Jute vratio na staze uspeha, ruki Tejtum je ubacio 19 poena, Kajri dodao 20 u Memfisu. U poslednjoj četvrtini Seltiksi su dodali gas, otvorili taj deo igre sa 16:0 i rešili pitanje pobednika. Kod "Grizlija" Gasol 30 poena, 10 skokova.

San Antonio je tesno dobio Dalas, Oldridž je ubacio 22 poena, imao 14 skokova, Mavsi su imali praktično pobedu u rukama, +11 na četiri minuta do kraja, ali od tih 96:85 nisu postigli nijedan koš. Do kraja utakmice, serija poena domaćina, Manu Đinobili je presudio tri sekunde pre kraja. Bertans odličan sa 13 poena, kod gostiju Jogi Ferel 17 poena, 11 skokova, Novicki je dao 19, Dalas prepolovljen povredama, ali ovo je ionako izgubljena sezona.

Sansi su iznenadili Minesotu, Ukrajinac Aleks Len je imao uz 12 poena čak 19 skokova, i u ovoj utakmici smo videli preokret. Isaja Kanan je realizovao sva tri bacanja na svom debiju za Feniks, završio je sa 15 poena, primorao Tiga da ga faulira, bio miran sa penala i doneo pobedu svom timu. Batler u dva navrata nije uspeo da meč odvede u produžetak. Klupa Feniksa odlična, Hrvat Bender i Troj Denijels su ubacili po 17 poena za Feniks koji se vratio sa -17 i dobio utakmicu. Bjelica i dalje van stroja.

Milvoki se dobro držao protiv lidera, ali je Hjuston nastavio seriju pobeda. Harden sa 31 i Pol sa 25 poena vodili su Roketse do 13. pobede u nizu. "Bradonja" je i pored saveza lekara igrao sa povređenim kolenom, ovo je bio prvi veći test za Hjuston koji je satirao rivale u poslednjih par nedelja i pobeđivao sa razlikom od 17 poena u proseku. Ali, u drugom delu, Kris Pol se probudio, posle je sve bilo lakše.

Oklahoma je posle tesne pobede u Filadelfiji delovala umorno i odsutno u MSG. Vestbruk je ubacio Njujorku 25 poena, ali je Majk Bisli uništio goste, 30 poena, Niksi su bili bez Porzignisa, odigrali meč sezone. Pogodili su 14 trojki, imali procenat šuta 60% za tri poena. U centru pažnje povratak Karmela Entonija, navijači su ga toplo pozdravili, dobro je počeo meč, a onda su ga Niksi isključili u nastavku, kada je promašio svih pet šuteva. Kao i čitav tim, posle tri produžetka sa Siksersima prethodne večeri ostao je bez energije.

Kavsi su naučili lekciju na primeru Bostona, nisu potcenili Jutu, Lebron je napravio novi tripl-dabl, 29 poena, 10 skokova, 11 asistencija. To je njegov 60. u karijeri, peti u sezoni, treći u poslednje četiri utakmice. Jasno, Džejms je prvi kandidat za MVP-ija sezone, ali on o tome ne razmišlja, ovo mu je 15. godina u ligi i zna šta su prioriteti. Ono što je zastrašujuće da deluje bolje, kako vreme prolazi...

Kod "Džezera" Mičel 26 poena, pogodili su 17 trojki, nije pomoglo. Da ne zaboravimo bivšeg Obradovićevog pulena Ekpe Judoa koji je odigrao najbolji meč u NBA, startovao je umesto povređenih Gobera i Fejvorsa, uz 9 poena, imao 7 skokova i čak 6 blokada.

Portland je dobio u Šarlotu, 18 poena i 11 asistencija za Demijena Lilarda, pričali smo već Blejzersi su okrenuli ćurak naopako, što se kaže, od klasičnog domaćeg tima, postali su ekipa koja igra bolje na strani, ovo je treća pobeda u nizu u gostima. Nurkić je ubacio 14 poena, odigrao je odličnu odbranu u odlučujućim trenucima. Hornetsi igraju loše, ovo im je peti poraz kod kuće u nizu.

Memfis - Boston 93:102
San Antonio - Dalas 98:96
Minesota - Feniks 106:108
Hjuston - Milvoki 115:111
Njujork - Oklahoma 111:96
Klivlend - Juta 109:100
Šarlot - Portland 91:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke