Teo ili Bogdan - Ko će se bolje snaći u NBA?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.09.2017.
13:40
Izvor: Sportske.net

Evo šta kaže nekadašnji reprezentativac Srbije, sa iskustvom iz NBA lige.

fiba
fiba

Povezane vesti

Preneli smo juče, Bogdan Bogdanović je otputovao u Ameriku, gde će se priključiti ekipi Sakramento Kingsa, dok Miloš Teodosić već trenira sa Klipersima, pripremajući se za svoju debitantsku sezonu.

O njihovim mogućnostima u najjačoj ligi sveta za ruske medije je ovihg dana govorio Vladimir Radmanović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, koji je tokom karijere promenio veliki broj NBA klubova (Sijetl, LA Klipers, Lejkersi, Šarlot, Golden Stejt, Atlanta, Čikago).

On je prisustvovao otvaranju Centra za ulični basket u ruskom gradu Voronježu i tom prilikom sa ruskim novinarima razgovarao na brojne aktuelne teme.

Jedna od njih je i odlazak Bogdana i Tea u NBA ligu, a zanimljiva je Radmanovićeva procena kako će se njih dvojica tamo snaći.

''Trebaće im vremena, to je sigurno. Mislim da Bogdanović ima bolje šanse. On je mlađi, sa njim će biti strpljiviji. Pomoći će mu...

Ali, ja uvek ponavljam da je Teodosić najbolji igrač u Evropi. Fenomen! On dugo igra košarku i neću biti iznenađen ako bude imao veliki uticaj na njegov tim.

Ali da postane superzvezda? U njegovim godinama? To je malo verovatno, ali ja ne želim nikoga unapred da otpišem. Nadam se da će on uspeti. Znam da je veoma teško postati lider u NBA ligi, u svakom timu ima previše odličnih igrača'', objašnjava Radmanović.

Naravno, pratio je Evrobasket, a ruski novinari su ga pitali da li se čuo sa svojim prijateljem Igorom Kokoškovim, koji je sa Slovenijom osvojio titulu prvaka Evrope.

''Još uvek nisam razgovarao sa njim. Sada svi žele da ga kontaktiraju. Mislim da su svi bili iznenađeni. Jasno je da Slovenija ima dobar košarkaški program, jasno je da pokušavaju da rastu i budu sve bolji. Ali, da vam je neko rekao da će postati prvaci i pobediti Španiju...?'', iznenađen je Radmanović.

Po okončanju karijere se slabo pojavljivao u javnosti i medijima, pa je novinare zanimalo šta sada radi.

''Gotovo ništa... Želeo sam da provodim više vremena onako kako želim. Da putujem, da upoznajem svet. Pre tri godine sam ponovo počeo da radim sa NBA kao evropski predstavnik lige - da radim na promociji, da pokušam da utičem na mlade...'', ističe Radmanović, a prenosi sports.ru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 24.09.2017
21:05

Bogdanovic ima vece sanse.Divac ce mu pomoci i mladji je

avatar
porkjupajn_tri
Sunday, 24.09.2017
17:42

Ja se samo bojim da se sa Teom dogodi Ćaćo Rodrigez,Bili Spanulis situacija jer Teo objektivno neće i ne treba da prihvati ulogu ''small role playera'' a ako se baš baš brzo ne nametneš a dolaziš iz Evrope i u određenim si godinama to ti ne gine. Mnogo bi volio da uspje više i da bude dobar ali eto šta god da se desi pa čak i ako ne uspje unosan ugovor u Evropi mu ne gine ako se vrati :D

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 24.09.2017
13:56

Bogdanovic iz vise razloga. Ima Vladu Divca koji je na visokoj poziciji u Sakramentu i moze da ga gura, dok Teodosic nema taj luksuz. Bogdanovic nema tatinog sina za konkurenciju na poziciji, dok Teodosic nazalost ima, Bogdanovic je mladji,...

avatar
NikkiCFC
Sunday, 24.09.2017
13:45

Tacno je da je Teodosic kasno dosao u NBA ali ja vise verujem u njega. Setimo se sta su radili Kid, Nes najbolji plejevi koju su ikada igrali a takodje su igrali sjajno i posle 35-e a Teo je dosta mladju a podseca na njih i ne oskudeva u nicemu.

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 24.09.2017
14:24

Užasan argument, uzmi u obzir da su Kid i Neš među najboljim plejevima u istoriji igre, da su NBA bili po 15 godina. Radmanović kaže da će Teu biti teško jer dolazi u NBA sa 30, neće niko da čeka igrača od 30 godina, očekuju se rezultati odmah i istina je da nema vremena da postane super star, za to je potrebno minimum 3 vrhunske sezone, a ne znam ima li Teo toliko magije još. Ne sumnjam da će biti odličan, ekipa mu odgovara, ali ja od Bogana očekujem više, što zbog godina, što zbog toga što ima Divca da ga pogura..

avatar
Joker777
Monday, 25.09.2017
00:00

Pero Antić, Pablo Prdjoni sasvim pristojne karijere u NBA, a dosli sa 30 i to debelo u plusu, tako da verujem u Tea jer je bolji od pomenute dvojice. Sto se tice Bogdana, procenat suta ocajan za nekog ko pretenduje za prvog sutera u ekipi, to moze jako da ga kosta, plus fizikalije. Teo ce fizikalije na lucidnost pokusati da nadomesti. Videcemo bice zanimljivo . Nadam se da ce obojica dobiti dobru sansu da se pokazu, da ne sede kao Bobi na klupi.

avatar
INTER DO SMRTI
Sunday, 24.09.2017
15:07

Svaka cast za odgovor