Teo i Pefi odradili svoje, šta još Partizanu treba za četvrtfinale?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.01.2020.
23:29
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je četvrto kolo Top 16 faze Evrokupa. Očekivani rezultat iz Bolonje, Partizan i Virtus sada su zajedno na vrhu Grupe E.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U četvrtom kolu Grupe E Evrokupa, Partizan je u Beogradu savladao Darušafaku sa 69:57, a nešto kasnije Virtus je u Bolonji još lakše izašao na kraj sa poslednjeplasiranim Trentom, bilo je 94:70 u korist ekipe Saše Đorđevića.

Miloš Teodosić je pobedi Virtusa doprineo sa 14 poena i sedam asistencija, a tefan Markovićje upisao devet poena i sedam asistencija. Gembl je, ipak, bio u glavnoj ulozi sa 21 poenom i 11 skokova. U ekipi Trenta najefikasniji Alesandro Đentile sa 16 poena.

Do kraja Top 16 faze ostala su još dva kola, a kalkukacije su jasne.

Ako Partizan u sledećem kolu bude bolji od Virtusa u Bolonji, ne samo da će proći u četvrtfinale, nego će obezbediti i prvo mesto u grupi, bez obzira na rezultate poslednjeg kola.

Ako Virtus pobedi crno-bele, onda će Partizan morati da u poslednjem kolu savlada ekipu Trenta u Beogradu, ali mu to verovatno neće biti dovoljno za prvo mesto i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, osim ako u poslednjem kolu Darušafaka ne savlada Virtus. Uz pobedu i Darušafake nad Trentom u sledećem kolu,  tada bi se formirao ''krug'' Partizan, Virtus i Darušafaka sa skorom 4-2, gde bi crno-beli najverovatnije imali najbolji skor, osim u slučaju nekog katastrofalnog poraza u Bolonji.

Ako Virtus dobije obe utakmice do kraja, izboriće prvo mesto, dok bi Partizan u tom slučaju bio drugi, čak i da izgubi od Trenta u poslednjem kolu, pošto od Darušafake ima bolji međusobni skor.

Postoji i ona neželjena opcija da Partizan ostane bez plasmana u četvrtfinale, to bi moglo da se dogodi ako crno-beli izgube oba meča, a da Darušafaka dobije obe utakmice do kraja. U tom slučaju bi Virtus i Darušafaka imali 4-2, Partizan 3-3.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Thursday, 30.01.2020
09:59

A i da izgubimo od Bolonje, samo manjom kos razlikom nego sto su oni nas pobedili i poslednje kolo Trento kod kuce i prvi smo...mada mislim da ćemo i Bolonju u gostima da zgazimo

avatar
babaroga
Thursday, 30.01.2020
22:18

Slab si u računu. Mislio sam da si srednješkolac, a izgleda da si osnovac tek.

avatar
deki trbic
Friday, 31.01.2020
07:30

Pa mora i Bolonja da izgubi...to nisam nigde napisao...ali verujem da ih tamo lagano pobedjujemo...a ako izgubimo, oni ce od Darusafake izgubiti.

avatar
paok
Thursday, 30.01.2020
22:47

A sta ako Virtus dobije Darasufaku, kako cemo onda biti prvi.