Teo i Bobi osvetili Jokića, Bogdanova noć za neočekivani rekord!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 10.03.2018.
09:13
Izvor: Sportske.net

Klipsi ostali osmi, Jokićev tim nije propustio zicer, Bogdanović promašuje, ali je noćas to nadoknadio na drugi način...

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Ono što je propustio Denver, dočekali su Klipsi. Savladali su Klivlend i pored tripl dabla Lebrona Džejmsa koji je uz 25 poena, imao po 10 asistencija i skokova. Dragoceni trijumf za ekipu iz El-Eja, zadržali su osmo mesto na Zapadu. Sjajan je bio DeAndre Džordan, protiv nesuđenog kluba je ubacio 20 poena i imao 23 skoka.

Teodosić je odigrao dvadesetak minuta, šutnuo samo tri lopte, završio sa 3 poena i 6 asistencija. Marjanović za desetak minuta na parketu, 6 poena, 3 uhvaćene lopte.



Sakramento je u duelu bez značaja savladalo Orlando. Kosta Kufos odigrao još jedan dobar meč, grčki centar je ubacio 18 poena i imao 13 skokova, Bogdanović se ponovo ispromašivao, 8 poena, pogodio je dve trojke iz 8 pokušaja, ali je imao 10 asistencija, što mu je novi rekord, do sada je imao najviše osam uspešnih dodavanja.

Zanimljivo da je Bogdan šest četvrtina bio bez poena, svoje prve koševe u poslednja dva meča, postigao je u drugom poluvremenu. Kod Orlanda Vučević 13 poena, 5 skokova.



Bez Karija koji će propustiti naredna dva meča, Golden Stejt je pao u Oregonu. Portland je predvodio po običaju Lilard, tu negde oko svog proseka sa 28 poena, imao je 8 asistencija i 4 skoka. Nurkić je uz 10 poena, imao 11 skokova, a Voriorse ovoga puta nije mogao da izvadi Durant, iako je ubacio 40 poena.

Ovo je deveta pobeda za "Blejzerse" u nizu, a serija je počela pre Ol-Stara kada su u "Moda Centru" dobili baš Golden Stejt. Sada su i dalje treći, ali daleko od Golden Stejta koji je pola pobede od prvoplasiranih Roketsa.

Denver nije propustio zicer protiv Lejkersa, slavili su uz 21 poen Milsapa, koliko je dao i Nikola Jokić. Srbin je imao po 6 skokova i asistencija, pa je Denver prekinio niz od tri poraza u svom "Pepsi Centru". Marej je bio najefikasniji kod domaćina sa 22 poena, svojim poenima, on i Milsap su prelomili meč u poslednja četiri minuta. Kod Lejkersa Bruk Lopez 29 poena. Nagetsi imaju još jedan meč u kome moraju da pobede, tačnije "zicer" u nedelju protiv Bogdanovog Sakramenta.

Juta je odnela pobedu iz Memfisa, Džej Krauder je ubacio 22 poena, dobrodošla pomoć sa klupe protiv slabog Memfisa. Juta prati Kliperse u stopu za borbu za osmo mesto na Zapadu. "Grizliji" imaju najgori skor u ligi, Mark Gasol je frustriran, ubacio je 9 poena i imao 11 skokova.

Milvoki nije propustio šansu protiv Niksa, Adetokumbo je ubacio 28 poena, imao 10 skokova, rešio utakmicu sa 13 poena u poslednjem periodu, Midlton je brojao do 30 pa Baksi nastavljaju poteru za doigravanjem.

Pelikansi su spušteni na zemlju protiv Vašingtona, ne može bez Dejvisa i bez Kazinsa, ovo je prvi poraz posle deset mečeva za ekipu iz Nju Orleansa. Iako rovit od povrede Oto Porter Džunior je pogađao kad je bilo najpotrebnije, ubacio je 19 poena, Markif Moris dodao 17, Bil 16, lak posao za Vizardse koji su tokom meča vodili i blizu 30 razlike.

Mirotić loš kao starter, u stvari kompletna petorka je odigrala očajno, Crnogorac je završio sa 9 poena, propisno se ispromašivao nakon sjajne partije protiv Kingsa.

U derbiju kraj strašne serije Roketsa, stali su posle 17 pobeda. Harden je brojao do 40 u Kanadi, ali je Toronto najbolji domaćin lige. Pokazali su to i noćas, Lovri je ubacio 30 poena, ključ je bila odbrana, Hjuston je pogodio samo devet trojki, izjednačio negativni rekord sezone i u tome leži ključ poraza. Ipak, s obzirom da su pali i Voriorsi, Roketsi su i dalje prvi tim lige.

Meč je kao i uvek obeležio duel DeRozana i Hardena, zvezda Toronta je dala 23 poena, njih dvojica su drugovi i rivali iz detinjstva u Los Anđelesu čak su rođeni istog meseca iste godine. Inače, ovo je prvi put u 13 sezona da je Toronto počistio Hjuston, dobili su i u Teksasu ove sezone.

Indijana je dobila kada je najvažnije, Atlanta je bila lak zalogaj za Pejserse koji jure plej of. Majls Tarner je ubacio 17 poena, imao 12 skokova, Bogdanović najefikasniji sa 21 košem, u ovoj kalendarskoj godini, kod kuće Indijana ima skor 12-3 to bi trebalo, ako tako nastave da ih odvede u doigravanje.

Detroit je dobio Čikago uz 25 poena Blejka Grifina, Pistonsi su ipak daleko od osmog mesta, kasne pet pobeda. Rasturili su od sredine druge četvrtine Bulse, ali čini se da je kasno, izgubili su 10 od poslednjih 12 mečeva, biće im potreban pravi podvig da stignu u sledećih nekoliko nedelja do doigravanja.

Rezultati:

LA Klipers - Klivlend 116:102
Sakramento - Orlando 94:88
Portland - Golden Stejt 125:108
Denver - LA Lejkers 125:116
Memfis - Juta 78:95
Milvoki - Njujork 120:112
Nju Orleans - Vašington 97:116
Toronto - Hjuston 108:105
Indijana - Atlanta 112:87
Detroit - Čikago 99:83

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke