Tempiramo formu za Mundobasket, Srbija rasturila "Azure"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 17.08.2019.
18:45
Izvor: Sportske.net

Odlična uvertira pred duel u grupi sa reprezentacijom Italije.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selekcija Srbije je uspela da savlada reprezentaciju Italije, protivnika i u grupnoj fazi Mundobasketa, u okviru Akropolis kupa, a rezultat je bio i više nego ubedljiv - 96:64.

Prednost smo sticali od druge četvrtine, do tada smo igrali egal sa Italijanima koji su predvođeni Belinelijem imali i +3 početkom druge četvrtine.

Našu reprezentaciju nije hteo šut za tri poena, Bogdan se ispromašivao, a do preokreta smo čekali ulazak Nemanje Bjelice koji je možda bio malo tiši u napadu, ali je u odbrani bio fenomenalan.

Napravili smo veliku seriju, poveli sa 29:22, a kasnije je ta prednost zahvaljujući Nikoli Jokiću rasla dalje. Srpski centar je bio nerešiva enigma za Italijane koji su se mučili da ga zaustave, sve što su mogli jeste da ga fauliraju što nije bila dobra opcija jer Nikola nije toliko promašivao sa slobodnih bacanja.

Krenuo je i šut, Vasa Micić, Gudurić i Simonović su pogodili trojke, a za kraj prvog poluvremena Bogdan je step-bekom pogodio svoju trojku za 45:32.

Prednost je u nastavku samo rasla, ubrzo smo stigli i do preko +20.

Boban Marjanović je nastavio dominaciju Srbije pod koševima, a i Bogdan Bogdanović je proradio sa dve trojke, a nije nas poremetila ni serija Italije od 6:0 kada smo odgovorili na pravi način.

Poslednju deonicu fantastično je počeo Nemanja Bjelica koji je vezao dve trojke. Mogli smo i preko 30, spustili smo gas u jednom trenutku, ali smo na 2 minuta pre kraja prešli i tu granicu kada je Boban Marjanović pogodio za 90:60.

Dakle, nakon dve utakmice na Akropolis kupu, Srbija ima 2 pobede u 2 utakmice, dok sutra igramo novu utakmicu, možda i najtežu protiv domaćina Grčke.

SRBIJA: Simonović 8, Bogdanović 15, Bjelica 13, Raduljica, Birčević, Jokić 20, Milutinov 3, Micić 11, Gudurić 13, Jović, Marjanović 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
iskusna vezara
Saturday, 17.08.2019
22:30

ovi italijani su smeh.. u ove dve utakmice, od grka i nas su pukli kao da su npr. japan ..ako ovako nastave da izgledaju njih ce filipinci da nasamaraju

avatar
magister
Saturday, 17.08.2019
21:21

Bravo dečaci. Malo me brine neka vrsta disbalansa niskih i visokih igrača u odnosu na uobičajeno (6 igrača za pozicije 4 i 5, 6 igrača za pozicije 1, 2 i 3), to će nam smanjiti taktičke mogućnosti, ali s obzirom da imamo veliki broj igrača koji iako visoki mogu da igraju i pleja (Jokić, Bjelica), a da i svi ostali igrači jesu prilagodljivi i naučeni na razne taktičke varijante, pa i veoma iskusni, to ne bi trebalo da bude preteran hendikep. Nadam se. Idemooooo!!!

avatar
REVØLT
Saturday, 17.08.2019
18:47

ZIVELA SRBIJA!